Amsterdam-Nordkap-Amsterdam

    
Så är det bokat, bekräftat och klart; en kryssning från Amsterdam mot Nordkap och tillbaka till Amsterdam.
Bosse och jag har sedan länge funderat på en tur med Hurtigruten och åka från norra Norge, Kirkenes och ner till Bergen.
Först hade vi tankar på att bila upp och ta med bilen på båten. Men efter vår bilresa i Finland ändrade vi oss. Långa bilresor är inte "vår grej". Absolut inte!
Fick av en slump ett kanonerbjudande via Globetrotter som var svårt att motstå; en 11 dagars kryssning från Amsterdam upp till Nordkap i Norge och med olika stopp längs resan. Helt perfekt!
(Kan också vara roligt att besöka Amsterdam  igen.)

Vi åker med ett STORT kryssningsfartyg, Costa Deliziosa; nästan 300 m lång och byggt 2010. Det låter betryggande för min del, att båten är stor alltså, eftersom jag inte gillar när det gungar för mycket på böljan den blå. Jag inbillar mig att vågorna "känns mindre" ombord ett större fartyg.
Har tidigare erfarenheter av Atlanten vid nyår, ombord på ett mindre kryssningsfartyg. Då var jag beredd att mönstra av i alla hamnar. Endast Bosses lugn fick mig på andra tankar.

För att verkligen kunna njuta av all vacker natur längs den norska kusten, så bokade vi en hytt med balkong. Kändes lagom lyxigt också! (Ingick nästan i priset som för hela resan var mycket modest. Helpension och ett antal mellanmål ingår också)


Costa Deliziosa


Hytt som vi bokat.


På väg in i Geirangerfjorden i Norge.
Jag har alltid,särskilt som halvnorska, velat göra denna tur. Hitintills har det inte blivit av. Men den 19/7, sen eftermiddag, blir resan alltså av. Härligt att bBsse är lika entusiastisk som jag.
Och särskilt som  priset  möjligen blev 1/4 av vad det kostat med Hurtigruten i en insideshytt och utan resan till och från Norge.
Vissa tillfällen ska man bara ta, tycker jag. Och det här är ett!


Resrutten norrut är följande; Amsterdam-till havs- Hellesylt- Geiranger- till sjöss, Nordkap och Honnisvag. Där startar fartyget sedan  resan söderut.
Söderut; Trosö-Lofoten (Leknes)- Trondheim- Åndalsnes- Bergen- till sjöss- Amsterdam.

Jag tror den här turen här blir jättebra! Och nu blir den av!


Iris

Vilken resa ni kommer att få!

Kramar till er båda

Anna nu i Kungsviken!

Låter som en ganska fin resa : )

Ser fram emot att få läsa om den och att få se fotografier...

Hälsa Bosse!

Åse

Vilken resa ni kommer att få. Hurtigrutten är en dröm för många, men priset kan avskräcka. Lyckliga ni som kommit över ett "billigare" alternativ.

Kram

Elisabeth i Åhus

Låter som en häftig resa till havs! Ser fram emot en reseberättelse & bilder.

Nu är Åhus som bäst! Sol, sol, sol......! Härligt!

Åhuskramizar från

Elisabeth

Marie Leander

Låter väldigt bra. Jag ser redan fram emot rapport och bilder från resan.

Kram

Marie

Åsa i Oslo

Fantastisk resa Ditte!! Hoppas ni får det bra och fint väder! Själv har jag nu "gjort Hurtigruten" vi norsk tv... Livesändning dygnet runt i 6 dygn... Vet inte riktigt om jag tyckte det var bra tv. Mycket vatten och lite information, men det fick många tittare!

Ha en skön sommar!

Kram


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: