Nytta och nöje

    
I går regnade det nästan hela dagen, så mycket snö försvann. Det var glashalt ute och jag tog bara en nypa luft på balkongen.
Idag var det också blidväder och snön har fortsatt att smälta. Men inget regn! Promenad så klart!
Bestämde mig för att göra ett besök i Efva Attlings butik uppe på Hornsgatspuckeln. Då kunde jag förena nytta och nöje.
Att röra på sig är alltid nyttigt och jag mår bra av det. Jag tycker också det är roligt att ganska förutsättningslöst promenera runt i Stockholm. Alltid hittar jag något nytt!
Besöket i Efva Attlings butik var kanske inte så nyttigt, åtminstone inte för plånboken, men väldigt roligt och inspirerande. Hon var även där själv och det gör förstås inte besöket sämre.
Jag tycker verkligen om de flesta av hennes smycken och det går att hitta en del som inte görs i så stora upplagor.  Jag hittade några verkliga favoritter, som jag verkligen tyckte om och vill köpa, men funderar lite.
(Numer finns det smycken både i silver, vitt, och rött guld så valet är inte lätt.)

Efva Attlings butik. Även skylten är smakfull!

Vi passerade även butiken med  "herrsmycken", den ligger vägg i vägg. Även här fanns mycket snyggt.

Mikael Persbrandt som smyckesmodell.

I detta område uppe på Söder, längs Hornsgatan och i trakterna runt Mariatorget, finns också många gallerier och konsthantverksbutiker. Mysigt att stanna och titta och ibland gå in. Inte för att jag behöver något, långt därifrån, men det är alltid roligt att titta.
Såg bland annat den här tavlan. Vet egentligen inte varför jag fastnade för den. Väldigt blå var den i alla fall!


Blått så det förslår!

Passade också på att gå upp till Monteliusgången, som ligger bakom Hornsgatan. Härifrån har man en fantastisk utsikt över nästan hela Stockholm.  Allra vackrast är det förstås att vara här uppe under den varma årstiden och då gärna ha med sig en picknickorg. Fantastiskt!
Men Stockholm är vackert året runt.


Första parkett! Stadshuset och Kungsholmen syns på andra sidan Riddarfjärden. Idag var jag ensam här men
sommartid är det svårt att hitta en plats för sig själv.


Utsikt från Monteliusgången med Gamla Stan i bakgrunden. Lyftkranarna tillhör bygget för den nya Citybanan som ska gå under vattnet.

Efter att ha strosat omkring i några timmar i dessa trakter halkade jag hemåt med Efva Attlings smycken i tankarna. Så svårt att välja. Det fanns verkligen så mycket vackert.


Passerade dessa gamla 1700tals hus som ligger på Bastugatan.
Förr fanns det fler gator med namnet Bastugatan i Stockholm. Dessa hade fått sina namn för att de låg i anslutning till offentliga badhus. Nu finns en Bastugata och den ligger på Söder;  västerut, från Slussen.

På sina ställen försöker man hacka bort all is som ligger på trottoarerna och det tackar jag för!


På väg nerför Bastugatan och Slussen. Ja, backen ner är brant!Susanne

Spännande att se vilket/vilka smycken du bestämmer dig för. Blir säkert bra. Alltid roligt med besök i Efva Attlings affär, även om man inte köper något.

Och Monteliusgången är alltid fin!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: