Lunchutflykt till Uppsala

    
Att träffa Max och Liv varje vecka har nästan blivit en vana, en jättetrevlig sådan. Antingen kommer de på besök hit till Stockholm eller också tar jag tåget till Uppsala.
Tågen dit och tillbaka till Stockholm går oftast smidigt och är inte så hårt drabbade av förseningar heller. Det går dessutom ett par tåg i timmen, så det behövs inga längre förberedelser för att kvista i väg.
Uppsala är en verkligt mysig stad; den känns liten, (128 000 inv. och är Sveriges fjärde största stad) den är promenadvänlig, fylld av studenter och har många caféer, restauranger och små butiker. Tempot är lugnt och att gå och titta i butikerna är ett sant nöje, även om man inte handlar något.
Max och Liv mötte mig vid stationen och vi tog en promenad före lunchen. Jag hade med mig en pulka till Max, en av hans ett-års presenter och den följde också med oss runt.


Max, en riktig "going".


Vackert längs Fyrisån.


Uppsala Slott i bakgrunden.

Lunchen intog vi på konditori Fågelsången. Ett anrikt konditori som både studenter, pensionärer, barnfamiljer och alla andra gärna besöker. Matiga smörgåsar och gott kaffe och goda bakverk finns.
För oss blev räksmörgåsar, gjorda på handskalade räkor, ett givet val.
Max, som gärna provar allt i matväg, blev väldigt intresserad av smörgåsarna och ville knappast ha sin egen mat. Undrar hur många ettåringar som tycker om räkor? Detta var Max första möte med räkor och det blir nog fler. Känns lovande, tycker mormor som är skaldjursfantast.


Spännande och gott, tycker Max.


Mysigt!

Tiden går fort när man har trevligt, visst är det så.
Efter ytterligare en promenad runt i Uppsala och besök i några affärer var det dags för mig att gå till tåget och åka tillbaka till Stockholm igen.
Men vi ses snart igen!


På väg till stationen.

Resan tillbaka till Stockholm, över Uppsalaslätten, gick genom ett vackert vinterlandskap. De 40 minutrarna resan tar försvann i ett nafs.
På Centralen mötte mig Bosse och vi tog en promenad hem till Söder, genom en vintervacker stad i skymning.


Klara Sjö, (Mälaren) och Stadshuset i bakgrundenÅsa i Oslo

Så mysigt med lille Max! Jag ska faktiskt också till Uppsala, nästa helg! Ska bla hälsa på mitt nya lilla kusinbarn, som nu är 6 veckor! Ska bli så mysigt!!..och snart är ni på väg! Så skönt Ditte att komma till sol och värme! Ni får njuta ordentligt! Jag får väl fortsätta och följa er resa här på bloggen och på så sätt njuta lite jag också!

Hälsa Bosse!

Klem fra Oslo

Katarina

Vilken mysig dag! Det är jättekul att följa din vardag och läsa om vad du gör.

Väldigt fina bilder!

Kramar

Lisa

VAd söt lilla Max är, har sin mors ögeon!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: