Fredag hela veckan

    
Fredag igen! Ja, för mig är det ingen större skillnad numer på fredagarna och veckans övriga dagar. Det känns som om det är fredag varje dag!  Karolina brukade varje fredag morgon och eftermiddag i skolbussen sjunga för oss alla "Fredag, vilken undrbar dag.....". Tänker fortfarande på den lilla truddelutten varje fredag och skickar alltid extra tankar till alla som jobbat eller jobbar på SSB.
Stundtals kan jag sakna just fredagarna av den anledningen att arbetsveckan är över och man presterat något.
Håller på att jobba bort min prestationsångest. Men helt lätt är det inte.

Satt nu på eftermiddagen A.W. , "after walk" och summerade veckan som gått.
Ja, egentligen är veckorna både lika och olika. Vad som är lika är att jag tycker mig ha all tid i världen och skyndar inte på direkt. Jag kan gå och såsa här hemma; sitta vid datorn, läsa tidningarna både framåt och bakåt, lyssna på Radio Stockholm, prata i telefonen, lösa korsord och planera vår kommande långresa.
Att läsa en bok på dagtid har ännu inte blivit av. Det blir senare mot kvällen...........
Lite kinesiska försöker jag också att träna varje dag. Vissa dagar blir det väldigt lite.
Så vad har då den här veckan haft för innehåll? I grova drag utan speciell inbördes ordning och utan mitt "såsande här hemma" som i stort sett är lika varje dag.
  • Besökt vännerna Ninni och Sven på Gärdet för att fika. Mysigt att umgås och prata.

Fint dukat!


Ninni!
  • Har promenerat i stort sett ett par timmar varje dag och passerade vid ett tillfälle ett bageri med mitt namn. I Stockholm dyker det nu upp surdegsbrödsbagerier över allt. Precis som svampar!

Kanske något att sats på?
  • Ringvägen, vårt närområde. Här går jag varje dag. Påminner om en stad i staden med många butiker och cafeér.

  • Även här hemma i Stockholm går det bra att äta tepanyaki. Gick förbi och såg detta idag. Ska prova så småningom! Detta är en japansk restaurang om också har också en kinesisk granne.
  • Max har varit på besök i två dagar.

Max, lika glad som alltid!

  • I veckan har också Sofia, min kinesiska lärare och vän, från Beijing kommit till Sverige. Hon ska stanna här i ett år och jobba. Härligt! Då kan det bli lite extra skjuts på kinesiskan.
  • Ett och annat restaurangbesök har jag också avverkat. Men nu när jag har tid och väldans lust, så lagar jag gärna mat hemma. Får se när lusten tryter?
I kväll blir det en mysig tv-kväll hemma med god mat och dryck och frågeprogrammen; "Vem vet mest", "På Spåret" och senare tittar jag på "Skavlan". Kanske blir det som avslutning på kvällen en film också. Eller varför inte läsa en god bok?


Katarina

Det viktigaste är att du trivs och känner att du har det bra. Att "såsa runt lite" kan vara nog så skönt. Du har skyndat dig färdigt nu!

Kramar

Annmari

Hej Ditte, det låter härligt med såsande, fast jag vet av egen erfarenhet att det kan bli förmycket av den varan. Men du är bra på att hitta på saker att göra tycker jag ! kram


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: