Beijing-Thailand-Kambodja-Beijing

    
Hade en tanke på att i samband med att jag fyllde 50, ett antal år sedan, att starta en resebyrå. Dessutom hade jag tänkt köpa ett hus i Frankrike. (Tror att jag till och med var inne på tanken att det skulle bli ett litet slott.)
Det blev ingen resebyrå och det blev inget hus i Frankrike. Men det blev Kina och Beijing i tre och ett halvt år  och mycket annat i stället. Fantastiskt!
Det här med att ordna resor tycker jag är jätteroligt.
Kanske, kanske; en liten tanke föddes hos mig och A-M på vår kinakväll i onsdags, att ordna en resa till Beijing med omgivningar för vänner och bekanta samt deras vänner/bekanta.
Strövtåg, cykling, åka buss och tunnelbana, shopping bortom de "vanliga marknadsvaruhusen", äta god kinesisk mat, vandra  på Kinesiska Muren och där vara med om både solens ner och uppgång, övernatta på ett litet, genuint gästhus, Förbjudna Staden, Sommarpalatset, Himmelska Fridens Torg, hutonger och mycket, mycket annat...........
Oj, vad roligt det vore! Vi får jobba vidare på tanken.

Vad som gäller i nuet, om några veckor, är en annan resa. Bosse och jag kommer att åka Stockholm- Beijing- Bangkok-Kambodja- Beijing och vidare hem till Stockholm.
Vi åker vecka 8 och kommer tillbaka i slutet av mars och då kanske vi kan möta våren här hemma.
Jag har letat flygbiljetter för rutten och noga dammsugit marknaden. Spännande att se allt utbud!
Eftersom vår avresa  sammanfaller med det Kinesiska Nyåret så blev det hela lite klurigare. Men envis är jag och lyckades via Air Chinas Europakontor få biljetter till ett kanonbra pris. Eller vad säjs om 6600/person för hela turen, förutom Kambodja?
Jag är supernöjd!
På utresan får vi en dag i Beijing också. Härligt!
Vi kommer dit på morgonen och åker vidare mot Bangkok på kvällen. Lunch i Beijing och förhoppningsvis hinner vi träffa lite vänner också. Ett bra stopover!

Till Bangkok kommer vi sent på kvällen och blir då hämtade med bil för vidare resa 25 mil sydost om Bangkok. ( I Bangkok har vi varit flera gånger och har inget behov av att stanna där just nu.)
Vi har hyrt en bungalow på stranden i två veckor. Bad, vackra solnedgångar, god mat, promenader på den milslånga stranden, snorkling, båtutflykter och kanske hyr vi mopeder för att se oss omkring. Vi tar dagen som den kommer.

Bungalowbilder! Det ser i alla fall bra ut på bild.


Efter ett par veckor i Thailand blir det en tur in i Kambodja via Aranyaprathet, en gränsstad. ( Jag bodde och jobbade där några månader 1979.) Ett besök i Angkor Wat/ Siem Riep, blir det under några dagar, vidare en tur på Mekongfloden till Phnom Penh. Och sedan får vi se.......
Tillbaka i Thailand åker vi kanske till ön Koh Chang och tar oss vidare ut till öarna Koh Khod och Koh Mak.
Vi vet bara att vi har biljetter från Bangkok till Beijing den 15/3. Så det datumet bör vi passa. Men biljetterna är ombikningsbara!
Finalen på resan blir Beijing och där har vi 10 dagar att spendera. Men känns det för kort, går det alltid att komma tillbaka. Och det kommer jag förstås att göra. Kanske redan senare i vår?


Iris

Vilken underbar resa det kommer att bli!

Och 10 dagar här - jag väntar på er!

Kram

Ninni

Ditte och Bosse!

Resan låter jättehärlig! Angkor Wat och Siem Riep kan jag verkligen rekommendera! Längtar tillbaka! Ni kommer få det underbart!

Stor kram

Katarina

Jag följer gärna med på en resa till Beijing i din regi. Vore kanon!

Kram

Åsa i Oslo

Vilken fantastisk resa ni ska göra!! Låter verkligen jättehärligt! Tänk om man ändå kunde vara ledig så länge, men jag får nöja mig med en resa till Beijing! Det är ju inte fel det heller!!

Njut!

Kram Åsa

Ditte

Vi gläder oss verkligen till resan. Känns skönt att ha gott om tid på sig och att kunna ordna en del av resmålen och boende efter hand. Det ger en extra känsla av frihet.

Och Åsa, ett besök i Beijing är ju alltid rätt! Håller helt med om det!

Anonym

Vilken dag är ni i Beijing på utresan? Jag kommer till Beijing den 5:e feb.

Ha en trevlig resa.

Kram

Marie


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: