Tillbaka i Beijing

    
Landade i förmiddags här i Beijing, precis på utsatt tid, 9.45. Med sju timmars tidsskillnad så var klockan då inte mer än 02.45 svensk tid. Men var i hyfsad form ändå.
Resan gick väldigt bra, men någon djuprare sömn på planet blev det inte. Mer att dåsa till.
Beijings flygplats kändes tom och inte ens till "immigration" (visa och passkontroll) var det kö. Kom på att det är Kinesiskt Nyår, så många har lämnat stan.
Bosse och jag möttes av goda vänners chaufför och på mindre än en timma efter det att vi landat var vi inne i stan.
Även motorvägen visade sig vara förhållandevis tom på bilar och likadant var det inne i stan. Inte ens en bilkö så långt ögat nådde. Mycket ovanligt! Vår chaufför berättade att från och med nästa vecka ökar trafiken igen eftersom många då börjar arbeta efter nyårsledigheten. De flesta kinesiska skolor är lediga i ytterligare ett par veckor. Eleverna har rejält med hemuppgifter, så lediga är de inte.......

Vi åkte till Embassy House, där våra vänner har enn lägenhet 31 våningar upp. Embassy House ligger i de nya ambassadkvarteren och i närheten av där vi tidigare bodde. Vi bjöds på nybakad toscakaka med fruktsallad till och kaffe. Vilken bra början på dagen!

Pustar ut i lobbyn på Embassy House
Vi blir hämtade på flygplatsen                                                              

Efter att ha fräschat upp oss var det sedan dags att ge sig ut på stan. En promenad kändes lagom uppiggande och sedan efterlängtad manikyr och pedikyr.


Hade nästan glömt; härliga, söta jordgubbar finns att köpa över allt.

Lunch blev det på en av våra favoritrestauranger, Brown Door, nere vid Pärlmarknaden. Lätt och smidigt att ta sig nu när det är så lite trafik.
Gong bao kyckling, friterade bönor och höstack ( potatis som är strimlad och friterad) kändes som bra val. Jättegott som vanligt!


"Höstacken"


Birgitta och Bosse på väg mot hissen.

Jag har nu vilat och bloggat och samtidigt njutit av utsikten från 31:a våningen. Tyvärr ingen klar himmel idag, men konstaterar att det är ljust ute och att klockan snart är 17.
Om en stund är det dags för Bosse och mig att bli skjutsade tillbaka till flygplatsen för att åka till Thailand och Bangkok dit vi kommer sent i kväll.
Förhoppningsvis träffar vi på vännen Anna och sedan blir det vidare färd med bil i några timmar innan vi är framme i Ban Phe, vid havet, mot Kambodjahållet.
En lång dag blir det!
Och många intryck och upplevelser!


UUtsikt från 31 vånongar upp!

Tack snälla Birgitta för en härlig dag i Beijing!

Iris

Ha en skön semester!

I morgon får vi snö i Beijing enligt väderleksrapporten. Njut av värmen i Thailand!

Ninni

Ha det så jättebra!

Hälsa till Bosse och Anna!

Kram Ninni

Annmari

Härlig början på semmestern - en dag i Beijing - jag är avis ;) ha det så gott ni två äventyrare!

En stor kram till Birgitta och Fredrik också

Kram kram


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: