Sköna söndag

    
Strax efter 8 på morgonen, promenad åt ena hållet på den långa stranden, 30 minuter bort och lika lång tid tillbaka. Bra med motion, sägs det! Och skönt med en morgonpromenad. Man kommer liksom i gång, till vad vet jag förstås inte.....
Och alltid finns det också något spännande fynd att göra längs stranden. Dagens bästa fynd var en svärdfisk.


Dagens fynd, svärdfisk.

Sedan dags för välförtjänt frukost utanför bungalowen. Vårt medhavda svenska Classickaffe avnjuts tillsammans med en rejäl skiva grovt bröd med ost och tomat, juice, färsk ananas och melon. Gott!
Solen skiner och det är 30 grader varmt strax efter 9 på morgonen. Det blåser svalkande från havet och vi skuggas av växter och ett soltak.


Skuggande växter.

Att masa sig ner till stranden och inta solstolen under ett parasoll tillsammans med en bok blir nästa programpunkt för dagen. Ett och annat bad i det 28 gradiga vattnet blir det också, varierat med promenad på stranden åt andra hållet.
Inser plötsligt att jag nog promenerar ett par timmar om dagen, minst. Det kan bli mer. För i ärlighetens namn är det inget ansträngande liv jag lever här. Inte på något sätt! Det ska möjligen vara att jag får mycket frisk luft.

Lunch blev det idag också; små smörgåssnittar med ägg och tomat som åts på vår närmaste strandrestaurang. (Hoppade över skaldjuren, de får vänta tills middagen)
Promenader längs stranden, varvat med bad och läsning i solstolen blev eftermiddagens sysselsättning.
Se solen gå ner och fundera på middagsrestaurang hör också till rutinerna. (Inte särskilt betungande.)


Här åt vi middag. Javisst, blev det en räkrätt för min del.


Det var fler som ville ha räkor. Tyvärr var de slut så Bosse provade med ris. Det gick bra!

I morgon har vi bråda tider. Vi ska försöka lösa vår resa till Kambodja och Angkor Wat. Vi har tänkt att åka i veckan som kommer och sedanåka tillbaka hit.
Det är inte helt enkelt just nu att ta sig över gränsen mellan Thailand och Kambodja. Oroligheter finns i gränsområdena här i närheten, eftersom de båda länderna har olika åsikter om ett tempels tillhörighet. Svårt att få riktig kläm på vad som är problemet för här är ont om info. på engelska. (Vår tv har bara thailändska kanaler.)
Vi hoppas på att det ska ordna sig med vår resa. Kanske får vi spara Phnom Penh till ett annat tillfälle. Vi får se!Maria

Så härligt ni ser ut att ha det! Själv var jag till brorsan i Sickla igår, avnjöt en fantastisk räkmacka på Systrana Voltaire - och den här gången slank det ner ett glas vitt också :-)

Fortsätt njut!

Kram / Maria

Åse

I ditt nästa liv är jag övertygad om att du blir reseledare. Att planera och köpa resor är du som klippt och skuren till.

Vi får kanske anlita dig vid något tillfälle!!??

kram från Nitta

Cissi

Här är det bara kallt och trist. Ni åkte i rättan tid.

Vilken skön söndag!

Kramar


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: