Provsmakningsmiddag

    
Alla gäster på Rawadee resort, ett 20 tal, blev inbjudna på "provsmakningsmiddag" i går kväll. 
Det är planerat att det till nästa säsong ska finnas en restaurang här på resorten och nu tränas det för fullt i köket. Tanken är att frun till resortens ägare ska vara ansvarig för matlagningen och restaurangen. 
Ett stort, modernt och helt nytt kök finns, men där tillagas för närvarande bara den frukost vi beställer. Ja, brödet bakas inte, men bacon steks, äggröran och andra äggrätter görs, så lite har man kommit i gång.
För att förkovra sig inom matlagning, främst västerländsk mat, har ägarens fru en väninna här från Nya Zeeland. Hon är thailändska i grunden så inför provsmakningsmiddagen hade de lagat både thaimat och europeisk mat.


Pat, resortens ägare står i baren.


Kyckling med cashewnötter, två olika såser, (en starkare) och ris,  köttfärssås och spagetti, vitlöksbröd och tre olika sorters pizzor stod framdukat till oss.
Till avslutning bjöds det på färsk mango från resortens egna frukter.

Jag tror att alla åt med god aptit. Under kvällen skulle gästerna ge kritiska omdömen om maten som provat.
Allt var mycket gott. Köttfärssåsen och pizzorna var verkligen eurpéiska, även vad gällde kryddning. Jag tycker också att skaldjuren på pizzan var klart bättre än de konserverade som man får hemma. Här är de verkligen fäska.
Vad gäller kycklingen med cashewnötter så tycker jag att de kan krydda på mer nästa gång. Vi är i Thailand! Mitt förslag var att den skulle finnas i en mesigare variant och en starkare.
Även vad gällde dryckes försäljningen skulle personalen tränas. (Dryckerna fick vi delvis betala sjölva)


Här antecknas bungalownummer


Mangon förbreds i köket.
Åse

Ni verkar vara hemtama vart i världen ni än kommer. Hittar alltid exotiska restauranger och spännande utflykter. Märks att ni är resvana. Blir du aldrig dålig av det du äter ute i buschen? Skaldjur brukar ju ibland vara förädiska.

Det ser i alla fall jättehärligt ut där ni är.

kram från ett kylslaget sverige.

Ditte

Magarna har hållit sig i skick än så länge och vi äter på restauranger där det är mycket folk och stor omsättning. Men vi är beredda på att läget snabbt kan ändras.....

Draken

Läser med avund allt ni är med om.... Ni verkar ha det underbart! Men på fredag är det min tur, lämnar då detta kalla hemska väder för det torra kalla Beijing några dagar och sedan det ljuvliga Langkawi. Synd att vi inte kan ses... men, man kan inte få allt här i världen! Var rädda om er! Krama "gubben"


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: