I morgon bär det av

    
Har inte alls denna gång haft en tanke på att räkna dagarna till semestern. Men i morgon börjar den, semestern alltså. Det är nytt för mig sedan mitten av augusti att ha ledigt jämt och som glad pensionär har jag det. Att vara ledig innebär verkligen inte att det saknas sysselsättning. Absolut inte! Jag tycker det är fullt upp.
Men det är klart att jag inte direkt bidrar till produktionen nu och det tycker jag inte heller att jag behöver. Lite över 40 år i arbetslivet räcker bra. Och nu har nästa fas tagit vid.

I morgon börjar en sex veckor lång semester. Jag byter världsdel, miljö och klimat. Jättespännande!
Några tidsmässiga hållhakar har vi; bokade datum för flygbiljetter och bokat boende de två första veckorna. Men resten är upp till oss. Helt flexibelt!
I morgon kväll flyger vi till Beijing och kommer dit onsdag morgon. Vi tillbringar onsdagen i Beijing med och hos vänner och flyger vidare på kvällen till Bangkok. Där blir vi hämtade och körda till Bhan Phe som ligger 23 mil söder om Bangkok, mot Kambodjahållet och mitt emot ön Koh Samet. Där ska vi bo i en bungalow på stranden i två veckor med havet och stranden som närmsta granne. Semester!!!!
Sedan räknar vi med att åka till Kambodja och se oss omkring.

I Bangkok möter vi vännen Anna, som har semester från jobbet i Beijing och varit på Koh Lantha under det Kinesiska Nyårslovet. Hon följer med oss till Ban Phe och avslutar sin semester där. Jättekul!

Har idag plockat fram det som ska med. Inte lätt att välja. Nu återstår bara att packa i väskan. Antar att jag får sovra lite till.


För att packa "rätt", både för 5 veckor i värmen, +30 eller mer, och sedan för Beijingväder i mars får man tänka till lite extra. Får se hur jag lyckas.
Saknas något, går det utmärkt att komplettera i Beijing, rolig shopping och ett gigantiskt utbud

Hittade idag i butiken Designtorget, något jag tänkte kunde vara bra att ha, en kombinerad sked, gaffel och kniv.
Jag har sett dem tidigare men aldrig slagit till. Idag gjorde jag det.
Kom också på att solkräm med rejäl skyddsfaktor 30, var en nödvändighet.


Besticken kommer säkert att användas flitigt.......

Vet nu inte alls när jag kommer åt en internetuppkoppling, men onsdag verkar troligt. Då blir det ett inlägg från Beijing.Emma

Trevlig resa! Kanske ses vi i Beijing!

Anonym

Vad ligger i de blå burkarna till höger???

Kram från en nyfiken Karolina

Ditte

Karolina! De blå burkarna till höger är muggar med lock för varma eller kalla drycker. Inköptes till vår Tibetresa. Bra på tåg där det gungar.Locken håller tätt. Fyndat i Beijing.Kramar

Ditte

Emma! Klart vi ses!

Kramar

Åsa i Oslo

Ha en kjempekoselig ferie Ditte och Bosse!!! Njut!!

Ser fram emot blogg från varmare breddgrader!

Kramar från Åsa


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: