Stranden i dag också!

    
Vaknade tidigt av att solen letade sig in genom en liten springa i de täta gardinerna. Dessa gardiner skall hålla både värme och sol ute så att sovrummet inte blir alltför varmt då solen stiger upp vid 6 tiden.
Visserligen har vi stundtals på ac:n under natten så att sovrumstemperaturen håller sig på +23, men gardinerna hjälper till att hålla rummet någorlunda svalt, åtminstone efter det att solen gått upp.
Så i morse var jag riktigt pigg vid 8 tiden och serverade maken en lätt frukost nere på stranden.
Oftast äter vi frukost på balkongen, men om solen skiner, vilket den ju gör varje dag, så blir det lätt lite för varmt att sitta där och njuta av dagens första måltid. Och inte hörs vågskvalpet heller!


Strandfrukost i rofylld miljö.Nu är det ju så att jag har jullov fram till den 4/1 så jag unnar mig att vara lite lat. Men jag läser böcker, lyssnar på härliga "Sommarprogram" på min I pod, program som jag inte lyssnade på i somras och nu njuter av vid mina promenader längs den många kilometer långa sandstranden eller i solstolen. (Vi promenerar minst en timme om dagen och oftast blir det mer.)
Jag försöker också att arbeta i kapp lite på arbeten jag missat lämna in på skrivarkursen och skriver nu på ett lite längre reportage. Jodå, det blir om "Mitt Beijing". Utöver det skall en recension om ett resmål , en restaurang eller annan upplevelse lämnas in och sedan var det ytterligare något.....

I lägenheten finns som tur är också ett antal böcker för utlåning. De jag själv hade med är redan lästa. Och miljön här, i skuggan under en palm, inbjuder verkligen till både att läsa och lösa korsord.
Men man får se upp med palmerna. Kokosnötter kan falla ner och det kan också finnas någon enstaka orm som tycker att dessa palmer är trevliga att vistas i.

När jag känner att oron för nötter och ormar blir för stor tar jag min tillflykt till havet. Här gäller det att se till att inte driva för långt ut.......
Men oftast har jag en personlig livvakt med mig som har bra koll och ropar in mig vid behov.


Och hatten är på!

Solnedgången väntar och sedan middag på någon trevlig restaurang. Och i morgon är det en ny dag....

Sussi

Visst är Thailand härligt!

Mina dagar ser ut ungefär som dina. Frukost på stranden, massage, en göd bok, middag och mycket prat med goda vänner. Idag mötte jag din rektor Martin som är här och besöker en familj somhar lägenhet här. Kul!

Ninni

Så härliga dagar du/ni har! Hälsa så gott till Bosse också och fortsätt njuta av livet!

Kram Ninni

Maggan

Hej Ditte!

Jaídag.g ska inte lämna någon kommentar utan bara skicka dig en hälsning. Jag hoppas att du har det bra och att du återvänder hem någon gång så jag får träffa dig. Som relativt nyblive pensionär vet jag att det är härligt att kunna välja: jobba eller nej tack inte just idag. Ha det bra!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: