Ledig dag!

    
Ledig dag! Riktigt skönt! Inget alla planerat! Och i morgon ärdet sista dagen före jullovet!
Började dagen med frukost på balkongen och sedan en stund med en god bok nere vid havet.
Men redan efter någon timme i solstolen beslöt vi att ta mopeden för att hälsa på en vän, Håkan, i grannbyn Mae Phim, 11 km österut. Håkan är här en längre tid med sin familj och hyr ett hus i ett område som heter Bali, en bit upp från havet och några km före Mae Phim.


Vi har parkerat mopeden utanför Håkans hus. Området är väldigt fint och barnvänligt med många vackra växter och träd och ett stort, fint, poolområde med restaurang och klubbhus.
En liten del av poolen.


Julgran, eller?

PÅ hemvägen passade vi på att köpa upp oss på rökt lax, svensk hovmästarsås, julskinka i lös vikt, kvibilleost, knäckebröd och mörkt bröd. Det blev även en burk extra sill. ( Bosse köpte en förra veckan i fall den skulle ta slut...)
Nu är det bara köttfärsen som saknas för att få till de svenska köttbullarna men den ska inhandlas på fredag.
Vi har tänkt en "lite svensk" jullunch/frukost på julafton för att senare på kvällen kanske få se en skymt av en jultomte som kommer ridande på elefant.
Och då blir det säkert lite thailändskt till middag....Eller, snarare en massa goda skaldjur!

Eftermiddagen har jag tillbringat vid datorn för att få till någon form av julkort. Men även fast jag är envis som synden har jag ännu inte lyckats.
Anna, skrev en tydlig handledning till mig och jag har följt den till punkt och pricka. Jag kan göra korten, jag ser dem, jag e-postar dem. Men det funkar inte i alla fall. Jag har kortet till mig själv och då det är bara fotona som kommer. Inte alls på det kort med julhälsning som jag sett att de legat på. Någon som vet vad det kan vara för fel?
Klockan närmar sig nu midnatt och jag inser att jag får ge upp det hela för idag. Men i morgon är en ny dag!


Elisabeth i Åhus

Härligt Ditte! Förstår att ni har det toppen!

Mina köttbullar är i ugnen och det luktar underbart! 2kg färs och 2 omgångar i ugnen, men det är det värt! MUMS! Lycka till med dina!

Åhuskramizar från

Elisabeth


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: