Nummer 999

    
Idag skriver jag inlägg nummer 999 på bloggen och i morgon blir det lite av jubileum med 1000 blogginlägg.
Jag skriver ju främst för min egen del och det är verkligen roligt att med hjälp av bilder och text blicka tillbaka och se vad som hänt i mitt liv och i mina möten med både människor, länder och platser.
Jag är ju mycket för att se framåt, men jag tillåter mig ändå att då och då göra återblickar.

Just nu, i årets sista vecka, har jag funderat en hel del på det här med ålder, främst min egen och tänkt vidare på vad mer jag vill göra i livet.
Och det enkla svaret är att jag nog inte vet. Jag har valt att gå i pension några år för tidigt, nåja, men i princip alltså....
Jag har all tid i världen och jag njuter för närvarande av att just inte göra något alls egentligen. ( Börjar förstås jobba om en vecka, men det är under en begränsad tid)
Kommer det att bli så att jag blir en flyttfågel när vintern kommer? ( Med Bosse förstås) Tanken har faktiskt slagit mig. Och om jag inte jobbar ibland, hur skall jag då få dagarna att gå. Men å andra sidan; måste jag göra så mycket.
Jag ligger i alla fall i träning nu. Och det går bra!

En liten syssla är att hitta och prova  olika restauranger i området.
Och att då ha en bra moppe att färdas runt med är helt perfekt.
Igår besökte vi en familjerestaurang som heter Wangborn och trots att den ligger alldeles vid vägen är den välbesökt  och omtyckt och det viktigaste är att de serverar jättegod mat. Här äter vi en god middag med öl eller ett glas vin för ca 80 kr. Tar man vatten i stället så blir priset ett par tior lägre.
Och för vår del kan vi gärna ibland slita oss från stranden kvällstid och äta på mindre restauranger lite vid sidan av.
Givetvis finns det en hel del restauranger längs stranden också.


Den här typen av moperer finns det gott om. Perfekt för barnfamiljer och de lite äldre, som tycker att det är för våghalsigt att åka bakom på en vanlig moped. ( De går klart snabbare än hemma)

Eftersom jag tycker det är skönt att promenera på den långa, fina sandstranden så hittar vi alltid bra lunchställen.
Men vi har en favorit "Be Happy" och där äter vi gärna middag om vi vill äta på stranden. Men ibland blir det trångt om saligheten även där. Tilläggas skall att det kanske finns ca 15 bord...


"Be Happy", här finns både resaturang och lite solstolar som man lånar gratis. Småskaligt, som så mycket här.


Dagens lunch; frästa stora räkor med grönsaker och ingefära och den obligatoriska ananasen som ingår i priset; ca 17 kr med vatten till.


Eftersom det är högsäsong nu, det är det väl överallt där det är varmt antar jag så är det gott om turister. Många är svenskar, men fransmän, danskar, finländare, norrmän, australiensare, italienare, britter, tyskar och amerikanare och thailändare (flera bor och abetar i Bangkok) är väl de största utländska turistgrupperna här i området.
Men det mesta här känns inte speciellt tillrättalagt för just utländska turister och det är befriande tomt vad gäller strandförsäljare. Servicenivån är hög och det känns alltid mysigt vare sig jag är på stranden eller tar mig in till närmaste tätort som är antingen Ban Phe 13 km eller till Mae Phim dit det är 12 km.
Närmsta större stad är Rayong och dit är det tre mil. Men vi har ännu inte varit där.
Vill vi har fart och fläkt så ligger den klart mer turistiska ön Koh Samet en kort båtresa bort med större resorter, strandförsäljare och många ryska gäster. Även ön Koh Chang når vi lätt med bil/buss och ligger ca 80 km österut.

Än så länge har vi stannat i vårt område men vi har ju all tid i världen att se oss omkring.
Mopeden är startklar med bosse som förare och vi skall utforska både solnedgång och restaurangutbudet i Mae Phim.Karin

Vill gärna vara med och fira i morgon. Bra gjort att ha fått till 1000 inlägg och jag fortsätter så gärna att läsa din blogg.

Lycka till med firandet!

Många hälsningar

Britta G

Läser m glädje dina små reportage i din vardag.

Hoppas på 1000 till!

Njuter med er, fast på avstånd. Ha det gott o ta vara på varandra!

Britta m bihang


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: