Lucia och dagen därpå

    
Tusen tack för fina och roliga kommentarer! Och det går verkligen ingen nöd på mig här. Tvärtom! Jag saknar inte vare sig kylan, blåsten snöslasket eller mörkret.
Men visst saknar jag döttrar och Max! Absolut! Och alla vänner!

Men.....

Luciadagen? Jo, det står Lucia i almanackan och det är tisdag den 13/12. Inser att det nog är första gången i mitt ålderstigna liv då jag inte upplevt ett Luciatåg. Men någon gång kanske måste vara den första? Jag har ju valt att vistas i Thailand och då får jag vara utan Luciafirande. Men, jag hann uppleva ett Luciatåg på Svenska Skolan i Beijing redan den första advent, så jag får tänka på den upplevelsen.
Förhoppningsvis får jag ett kort från Max på hans förskola och det skall bli spännande att se honom som tomte.
Här kommer det! Men utan tomtemössa, den gillade han inte.


Max med sin morfar på förskolans Luciafirande.

Eftersom det trots allt är Lucia så tog Bosse och jag den nyhyrda mopeden och körde till grannbyn, Mae Phim som ligger 11 km österut, för att köpa pepparkakor. Vi hoppades också få tag på lussebullar, men de var slut så Bosse får ta en ny tur dit i morgon på förmiddagen för att köpa upp sig på ett antal. De har nämligen strykande åtgång direkt från bakplåtarna.
Julstämning i bageriet.

(Tyvärr kan jag just nu inte ladda upp några bilder på bloggen. Vet inte alls vad det kan vara för fel. Någon som har en idé? Hjälp mig gärna! Hitintills har det ju gått bra.
Och nu så! Plötsligt händer det!!! (Efter 24h)

Detta med bilder, ja att inte kunna ladda upp dem, tog min energi och tid så idag blir det inget annat inlägg än det jag började skriva i går, Luciadagen.

Här har det varit lite småmulet idag, och lite svalare. Tror inte temperaturen passerat +25. Så frysa behöver jag inte alls göra.

Skall nu ta en tur med mopeden, en snabbgående modell, till en sömmerska för att ändra lite kläder. Skall bli spännande att se om vi hittar dit. Men ett försök är det värt.
Vill också meddela att jag i januari får en ny kollega här på skolan. Jätteroligt! Det är en kollega jag haft tidigare hemma i Upplands Väsby  och som jag känt under många år. Välkommen L!sannas rum

Åh hoppas allt löste sig med att ladda upp bilder Ditte (:

Åse

Kör försiktigt med moppen. Jag har dåliga erfarenheter av sådana fordon. Tänk att det finns lussekatter att tillgå där nere. Det räcker gott för att få lite luciastämning. Kram från ett regnigt och åskigt Västergötland.

Katarina

Du har i alla fall valt rätt tid att vara i Thailand.

Följer med på dina äventyr varje dag. Det är en höjdpunkt att läsa dagens inlägg.

Var försiktig med mopeden! Njut och ha det bra

Kramar

Iris

Vad roligt att se dig sittandes på moppen med hjälm på:) Nu har H anlänt och barnen kommer nästa vecka. Det blir spanskt jul i år. Kram


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: