Jullov!!!

    
Dagen har bjudit på rekordvärme, +34 grader och snö, blåst och kyla känns fjärran. Snarare så har svetten stundtals "runnit uppför".
Idag var det sista arbetsdagen före jul och visst känns det skönt med ledighet i 12 dagar. Skolan börjar här igen redan den 4/1-2012 och terminen slutar redan den 31/5, men då är jag inte längre här. Jag lämnar skolan den sista februari och sedan skall Bosse och jag slå runt ett par dagar i Bangkok innan vi beger oss hemåt mot Sverige och Stockholm igen.

För min del var det absolut första gången under min lärartid som jag haft en julavslutning i denna värme. Antagligen är det även den sista gången....
Förmiddagen ägnade vi åt vanliga lektioner och mitt i detta kom en jultomte på besök med godispåsar.
Gissa om den thailändska tomten blev populär?
Och godiset smälte på bra i värmen.....


De elever som ännu inte gått på jullov från både förskolan och skolan samlades i vårt klassrum.
Längst fram till vänster är Martin som är rektor för skolan, vår thailändska lärare är dagen till ära tomte och längst till höger syns Frida, förskolelärare och bredvid henne står Phung som är "allt i allo" på skolan.

Efter lunchen, som alltid äts ute i skuggan under tak, hade Frida och jag ambitiöst nog ordnat en fyrkamp,; spika i planka, kasta bollar i hink, forsla vatten i små glas och rocka med rockringar.
En av de thailändska flickorna kunde "rocka" 545 varv runt midjan och då bröt vi. Tror hon kunde fortsatt i evigheter.
Trots hettan var stämningen god och barnen kämpade tappert i lekarna.
Det var desto mer behagligt att komma in i de luftkonditionerade skollokalerna och bara pusta när vi lekt färdigt.

I samband med vårterminens start så kommer det också  fler elever till skolan och ännu några till börjar under januari månad.
Vi räknar  med att ha ca. 17 elever i skolår 1-6 och ca 8 barn på förskolan. Men det kommer hela tiden in förfrågningar till skolan och många är nyfikna och intresserade av att se hur skolan fungerar och vill komma på besök. Jätteroligt!!!
Men nu är det ledigt!Här skall det spikas i en planka, ett moment i femkampen.


Liten paus i lekandet.

Väl hemma på eftermiddagen var det skönt att tillbringa ett par timmar på stranden och faktiskt inse att det är jullov.Annmari

Vilken härlig skolavslutning!

God Jul till dig och Bosse

önskar Annmari och Göran


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: