För och emot?

    
Veckorna går lika fort här som hemma i Stockholm, Beijing eller någon annanstans.
Jag jobbar en del, men hinner med att njuta av det behagliga livet ändå. Och jag skall ju inte heller vara i solen så mycket så at ha ett jobb passar egentligen jättebra.
Jag fortsätter också min skrivarkurs. Men tyvärr måste jag tillstå att jag ligger lite efter med ett reportage och en intervju. Men det är på gång. Snart är det två veckors jullov och då är det bra med lite skrivaravbrott så strandlivet inte blir alltför intensivt.
I veckan skickade jag in en uppgift som skulle vara en bloggpresentation. Det kändes lite konstigt att göra en mer personlig presentation eftersom jag på bloggen valt att inte vara så pesonlig.

Min bloggpresentation blev kanske både opersonlig och lite trist;
Men, så här blev den.

Livet i sig, är för mig en resa med många stopp på vägen och jag befinner mig någonstans mitt uppe i den resan. Det är mitt liv, det är min resa och det är jag som bestämmer vilka tankar som finns med.

Ofta är jag på resande fot, även rent fysiskt och jag delar gärna med mig av möten , betraktelser och den vardag som finns just där jag för stunden befinner mig.

I min blogg "Mitt i, möten och betraktelser" skriver jag om min tillvaro just där jag befinner mig.

(Välkommen att följa med; akker.blogg.se)

Vem är då jag? Den korta versionen på frågan blir; en pigg, ganska nybliven pensionär som gärna tar chanser som kommer. Jag är gift med B, som inte är en del av bloggen. Jag har två vuxna, gifta döttrar och Max, ett högt älskat barnbarn som blir två år i januari samt många härliga vänner som jag mött både hemma och på resor runt om i världen.

Jag har ett par deviser/ordspråk som jag tycker passar in på mig och på det liv jag lever och jag försöker tänka på dem varje dag.

  • "Erfarenheten gör dig klok, sällan rik".
  • "Pengar är inte till någon glädje om man inte gör något roligt för dem"
  • "Se framåt! Gårdagen har redan passerat!"

Tankar just nu, i skrivandets stund.

Varför skriver jag alls en blogg?Jo, i första hand skriver jag för min egen skull. Jag försöker sätta ord på mina upplevelser och möten med människor men mina innersta tankar blir aldrig offentliga. Jag vet att många gärna läser det jag skriver men jag har ingen som helst ambition att sticka ut hakan i de debatter som bedrivs offentligt i vilket ämne det vara månde.

Jag står för att min blogg plus min presentation kanske är ganska opersonlig och så får det nog förbli. Jag är jag och är nöjd med det. Men via skrivarkursen har jag fått konkreta tips på hur både presentation och blogg skall bli mer personlig. Men jag är som sagt noga med vad jag lämnar ut och vad jag aldrig skriver om.

Lite bilder från mitt möte idag med några lokala fiskare nere på stranden. Oh, tänk om jag kunde prata mer thailändska...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Iris

Livet är härligt, det gäller bara att njuta av det! Kram

Ann

Jag hittade din blogg i farten och följer den just för att den är fri från mode, heminredning och tar upp just den vardag du lever i både hemma och utomlands.

Tack också för länkar till andra bloggar, Jag tittar då och då in där också.

Ha en skön helg!YounHee

Hej Ditte!

Jag var bara tvungen att göra en kommentar här angå bloggen (även jag också ligger efter på kursen).

Jag tror att jag hade lite av samma tanke med min blogg. Jag vill inte heller ha en alltför detaljerad presentation. Dels för att inte hamna i ett trångt fack, samtidigt skriver jag inte för att få många läsare, utan det är precis som dig. Få 'skriva av sina tankar och upplevelser', sätta ord på det som rör sig inom mig. Sedan är det bara en bonus om någon annan kan finna det intressant!

Jag tror att det är en stor skillnad på att skriva en blogg för att man gillar och skriva eller skriva en blogg för att försöka nå ut med ett budskap och påverka andra.

Jag gillade din bloggpresentation precis som den är :). Om alla sticker ut... Vem är då den som sticker ut egentligen?

Kram Sandra


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: