Eftermiddagen övergår i kväll

    
Att komma hem från skolan, dricka en kopp kaffe på balkongen och sedan sitta en stund nere på stranden och höra vågornas brus och gå en promend med fötterna i det salta havet, bada, fortsätta promenaden och verkligen känna ro i kroppen; det är en lisa för själen.
Att sedan njuta av en solnedgång gör inte tillvaron sämre....
Det blir ju mörkt redan vid sex och då känns det lagom att ta sig an morgondagens planering i någon timme.
Sedan kommer ju det svåra beslutet att fatta; nämligen var middagen skall intas.
Vi har flera favoritrestauranger i närheten som alla serverar god och mycket billig thailänds mat. Men det är så svårt att välja.
Ibland går vi 20 minuter längs stranden och kommer till "Be Happy". Här sitter vi nästan i havet och äter.


Strandrestaurangen "Bee Happy".

Att det finns en svenska flagga här har sin förklaring. Och det är inte bara för att många svenskar, bland alla andra gäster, kommer hit. Mannen som driver/äger restaurangen arrendreade förra året grannrestaurangen. Men innan han kom så långt träffade han på ett par, Lars Erik och Elene Uneståhl, som har ett konferenscenter just här. i närheten. Han berättade om sin önskan att arrendera marken och driva en restaurang. Men han hade inte tillräckligt med pengar.
Sagt och gjort! Elene hjälpte till med summan, som i svenska mått är liten och "Buddah," som mannen kallas, kunde starta sin restaurang.
DEt gick så bra att han i år inte fick arrendera marken för ägaren ville själv driva en restaurang.
"Buddah" fick tack och lov arrendera granntomten och har byggt upp en ny restaurang som är mycket omtyckt och som serverar jättegod mat. En familjerestaurang som vi gärna besöker.


Här är det gott att sitta.

En annan av våra favoritrestauranger ligger bara fem minuters promenad från oss, men längs vägen. Vi kallar den "Gropen". Ingen havsutsikt, men det har vi från lägenheten så vi kan klara oss utan under en middag.
Även här jättegod mat och billigt. Vad sägs om en middag med dryck till för två personer för ca. 70 svenska kronor. Och då ingår en efterrätt delad på två!


Restaurangen i "gropen". DEt är fler än vi som klarar oss utan havsutsikt till middagen.

Ibland hände oväntade saker. Världen kan vara liten. I går när vi åt middag på "Be Happy" och vandrade hemåt längs stranden så hörde jag någon ropa till mig. "Hej! Har inte du jobbat på Grimstaskolan i Upplands Väsby?"
Det visade sig vara en kille som också arbetade på Grimstaskolan och som assistent till ett par elever, under tiden jag jobbade där. Nu jobbar han med filmproduktion och har ett eget företag. Jättespännande!
Han och hans familj har åkt just hit i flera år lagom till jul. Och nu tar de en tur till Beijing på en vecka och det brukar de också göra.
Jag blev mest förvånad över att han kände igen mig för det var i alla fall minst fem år sedan vi sågs.
Själv fick jag fundera ett par minuter innan jag kunde placera honom...


Annmari

Du är dig lik Ditte - så enkelt är det!

kram kram

Åse

Restauranger är du specialist på att hitta. Det har du visat tidigare både i Beijing och i Stockholm. Får du aldrig magsjuka??

Tänk att Uneståhl håller till nära dig. Då kan du passa på att få mental pepping om du skulle behöva. Här är det grått och regnigt för jämnan. Definitivt ingen julstämning. Kram

Iris

Restauranger med god mat i en skön miljö - vilket underbart liv du lever. Kram

sannas rum

Åh vad jag hoppas att jag någon gång det kommande året kan få komma ner till Asien. Älskar verkligen den världsdelen. oavsett vilket land - god mat, skönt klimat (: avis


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: