Costa Deliziosa; livet ombord - en egen värld

    
Att befinna sig på en kryssning och ombord på ett jättestort fartyg är onekligen en speciell känsla. Allt finns ombord; restauranger av olika slag med varierat utbud, 24 barer/lounger, teater, gym, joggingbana,liten golfbana, biograf, barn och ungdomsaktiviteter, pooler både inomhus och ute, flera soldäck med mängder av solstolar filtar och badhanddukar, casino, spelhall, bibliotek, internetcafé, (ibland urusel uppkoppling eftersom signalerna kommer från en satelit)) och mängder av olika aktiviteter från morgon till kväll. Hur mycket som helst! Bara att välja, om man har lust. Och det ingår i resans pris.
Och har man inte det, så går det precis lika bra att ta det lugnt på balkongen eller någon annanstans på fartyget.

Sammanlagt var vi tre hela dagar till sjöss och i åtta dagar kom fartyget på morgonen in till någon av de hamnar vi besökte.
Så det fanns alltid gott om tid att se  sig omkring i land eftersom fartyget inte avgick förrän vid 18 tiden på kvällen.


En del av huvudlobbyn med barer och reception.


Ett av soldäcken.


Pooldäck med inomhuspoolen, där taket tas bort vid vackert väder.
Gott med frukt som tilltugg!


Restaurang Albatross där vi åt middag och ibland frukost.
Här är vi nästan först till middagen.


Så mysigt!


Restaurang Albatross består av två våningar och rymmer totalt ca. 1400 gäster som serveras sittande vid bordet.
Middagarna var uppdelade i två omgångar; klockan 18.45 och klockan 21. Vi och våra magar var glada för att få äta den första tiden för det var mycket mat och den var god. Det fanns alltid minst fyra förrätter att välja bland, soppa, olika pastarätter, fyra varmrätter varav en fisk, två kött och en vegetarisk, sallad, ostar och fyra olika desserter. Men, man behövde inte beställa allt. Valet var fritt!!!!


Lax och räkor med citronsås; jättegott till förrätt.


Ett skaldjursfat som varmrätt.

Och vår glade servitör!
Teatern i två våningar, där det gavs olika shower varje kväll; akrobatik, pianokonserter, musicalnummer, traditionell kinesisk akrobatik, dans och show m.m.

Olika temabufféer dukades upp vid midnatt. Man behövde inte smaka.....

Trappan upp från lobbyn.


Hissarna vid vår korridor, däck nr 6.


En av loungerna.


Olika uppbäddningar varje kväll.

Och visst ville jag pröva fartygets mojito för att se om den var lika bra som på Purple Haze i Beijing. Men, det var den inte, tyvärr....Vår jättefina hytt.

Väl hemkommen så funderar jag nu förstås på vad som var bäst. Inte helt lätt att svara på men en sak är helt säker; resan motsvarade långt mer än de förväntningar vi hade.
Trots att fartyget var helt fullbokat så kändes det som om det var gott om plats över allt. Roligtvatt det var så många olika nationaliteter ombord med italienare, framsmän, belgare, holländare, spanjorer, tyskar och schweizare var flest.
Antalet svenska uppgick kanske till ett 30 tal.  (Jag vet inte riktigt, men vid vårt middagsbord var vi åtta personer och jag vet att det fanns två bord till med svenskar till middagens första sittning)
Servicen ombord var förstklassig och maten var alltid bra och ibland alldeles väldigt bra.
Den internationella publiken gjorde att stämningen ombord var lättsam och att klädkoden var mer informell, än kanske på ett motsvarande amerikanskt fartyg.
Costa Deliziosa tillhör Costa rederiet som är italienskt och har Genua som hemmahamn.

Bosse och jag har länge talat om att vi ville åka längs Norges kust med Hurtigruten, men nu blev det ett större fartyg i stället och jag tror inte alla att det var någon nackdel. Absolut inte!
Vi har sett och upplevt allt det vi ville och mer därtill, alltifrån Nordkapp i norr till Bergen i söder och njutit av både livet i land, tillvaron på fatyget och av att bara vara tillsammans.
Det går inte att ge mindre än 10p/10 till denna resa.


Bubbel som gåva från vår "cabin attendant".

Susanne

Vilket fartyg! Oj, oj, oj!

Förstår att ni njutit både av livet ombord och hela resan. Jättefina bilder!

Roligt att du berättar om de platser ni besöker så man får lite fakta på köpet.

Det har varit jättekul att via bloggen fått följa med.

När blir nästa resa? Och var?

Många kramar

Åse

Lyx är bara förnamnet! Kram

Ditte

Åse och Susanne!

Visst är det härligt med lite lyx ibland? Och är priset dessutom mycket överkomligt, så gör det ju ingenting.

Att åka Hurtigruten sommartid kostar mer än det dubbla och då med frukost....


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: