Över ån efter mat.

    
Oftast handlar vi uppe i Ringen, ett centrum som ligger uppe vid Skanstull och 750 m hemifrån. Men då och då gör vi små utstickare. Idag var en sådan dag. Alldeles lagom med en kombinerad båt och promenadtur till Sickla Köpkvarter i Nacka. Men båt och promenad så tar det oss omkring 40 minuter att komma dit. (Vill man cykla så går det också bra för cyklar är välkomna på båten och då tar det totalt kanske 25 minuter.)


Delar av Sjöstaden, Globen skymtar i fjärran.


Vy tillbaka mot Södersidan.


På vägen till Sickla passerade vi nedanför Hammarby skidbacke och där fanns det till och med lite snö kvar på norrsidan.Stundtals känns det som om man är på "riktiga landet". Det är tyst och storstan känns långt borta, vilket den förstås inte är.

Sicklasjön i Nacka.

Sicka Köpkvarter är alltid roliga att besöka. Utbudet av små och stora butiker är stort, både vad gäller inredning, kläder, elektronik, matvaror och design. Det finns också bio, bibliotek och ett aktivitetshus samt många restauranger och dessuton gott om fräscha toaletter som är gratis. Detta är annars en stor bristvara i Stockholm. Nästan överallt får man betala 5 eller 10 kr för att kunna använda en toa. Och ibland är de ruktigt sunkiga dessutom. Trist!

Vi tittade runt lite och styrde sedan stegen mot ICA Kvantum. Vi hade tänkt oss att hitta en bra köttbit till middag.
Visserligen hade vi kunnat köpa den uppe i Ringen eller i Söderhallarna på Medborgarplatsen för att få god kvalité, men då hade vi inte gett oss i väg till Sickla. nu hoppas jag på att köttet som Bosse håller på att dona med ska smaka bra och fram för allt inte vara segt.
Hem tog vi båten från den nya Henriksdalskajen. Här byggs det mycket och det är ett område i utveckling, milt sagt.
Området hör inte direkt till Sjöstaden men har närkontakt via kajerna längs vattnet.


Henriksdalskajen härlig plats att sola på, Stockholms Söder i bakgrunden.


Från Henriksdal mot Sjöstaden.


Fina hus med härliga och soliga balkonger.


Och visst byggs det mycket!

Båtresan till vår brygga, Barnängsbryggan, tar ca. 5 minuter. Men en båttur, kort eller lång, är alltid mysig.

Snart hemma igen!

Elisabeth i Beijing

Härliga bilder från huvudstaden som alltid! Hur blev köttet som Bosse fixade? Men var ni inte på bröllop igår? Det kändes som jag var i England igår em & kväll (min tid). Satt på första parkett med tända ljus och ett gott glas vin framför min stora TV och följde CNN:s proffsiga bevakning från Williams och Kates underbara bröllop! Haha! Sååå fint! Fick en del tips från kungligheter och kändisar vad man kan ha på sig, vi har ju bröllop i familjen i sommar. Så inom en snar framtid blir det tygmarknaden och skräddaren! Ha en härlig 1:a majhelg!

Beijingkramizar från

Elisabeth

Åse

Tänk vad mycket vackert Stockholm har att erbjuda. Undrar hur många huvudstäder som kan konkurrera med vår. Du är enriktig Stockholmsambassadör. God reklam.

Kram

DitteJodå, visst var jag på bröllop!BBC sände direkt!O,

så fint det var! Men vi ligger ju 6 h före, så vi såg ett par timmar innan vi begav oss ut.

Vad gäller köttet? Bosse gjorde det bästa, men det hjälps inte alltid. Nu blir det saluhallen i fortsättningen....

Svenskt kött i vanliga butiker i Stockholm är tyvärr inget man blir glad av.
Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: