Gröna fingrar

    
Blev  i Kvicksund, hos Vivi och Ubbe, inspirerad att här hemma på balkongen ordna med lite växter.
Antagligen kan man via internet beställa växter som levereras hem, men tid har jag, så jag åkte till Blomsterlandet i Nacka och till Plantagen ute på Värmdö för att själv se ut mina blommor.
Förra året hade vi så mycket blommor på balkongen att vi knappast fick plats med våra sköna vilstolar. Så i år ska jag inte ha mer än ett par krukor som står på balkonggolvet, resten får hänga på balkongräcket.
Och eftersom balkongen under juni, juli och augusti har sol från klockan 9 på förmiddagen till 21 på kvällen så ska växterna vara soltåliga. Bäst hade det nog varit med kaktusar, men de är inte så charmfulla på en balkong.
Nåja, vi får väl se vad som händer med det jag köpt.
I värsta fall får jag väl byta växterna efter hand de torkar och vissnar.


Krukor! De flesta hade jag, men de lila köpte jag idag.


Nyinköpta växter.


Växterna är nu planterade och utplacerade på balkongen, murgrönor och spanska margueriter ( små prästkragar i olika färger rosa, lila och gula)


Violer till mor.

Insåg nu att jag varit väldigt otraditionell i år vad gäller val av växter. Jag har inte köpt någon pelargon och inte heller någon "Lycklig Lotta". Troligen kommer de senare och minst en Mårbacka pelargon brukar jag ju ha.
Men i år vill jag ha plats med vilstolarna också så kanske får det bli några växter mindre.

När jag ändå var inne på att ordna med växter så plockade jag ihop ett par ljusstakar också. Tennfatet kan lätt flyttas ut på balkongen, stå i fönstret som nu eller placeras där man så tycker.Middagen kändes sedan given. Även den gick i grönskans tecken. Så skönt med en genomtänkt linje....Puh!


Isbergssallad, tomater, rödlök, färska räkor, avokado och överst tronar en liten toast med fransk getost och valnötter som gratinerats i ugn. Helt perfekt och väldigt gott!


Elisabeth i Beijing

Sååå fint det blev på er balkong! Njuuut av blommor, utsikt, vilstolar, god mat & dryck och varandras sällskap! Jag föredrar otraditionella blommor även om priset kanske är lite högre. Vår dotter, Maria, arbetar som florist på ett stort gardencenter och hon ger oss många fina tips och härliga idéer.

Soliga Beijingkramizar från

Elisabeth

Åse

Vad fint det blev på balkongen. Tänk vad lite blommor kan göra.

Lunchen såg inte oäven ut den heller. Här har vi inte börjat äta riktigt än, men snart hoppas jag!

Ska iväg till blomsterhandeln nu och försöka göra lite mysigt i trädgården.

Kram

Katarina

Ser man på! Visst är du lite pysslig i alla fall. Här behövdes varken klister eller papper.

Fint blev det!

Kommer snart och tittar "på riktigt".

Kramar


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: