Fortfarande ljust ute

    
Klockan närmar sig halv sju, denna lördag kväll och det är fortfarande ljust ute. Solen har sent på eftermiddagen kommit på att det är andra april, så den satte i gång att lysa riktigt behagligt. Det var till och med så att vare sig vantar eller halsduk behövdes. Visserligen har inte termometern visat mer än +8 under dagen. Men lite vårkänning är det.


Ljust och fint klockan 18.30

Det är lördag och ledig dag för många. Men jag kommer alltid på att jag är ledig jämt, så dagarna spelar liksom ingen roll för mig. Men av ren självbevarelsedrift försöker jag tänka på att en lördag faktiskt är en lördag.
Ibland kommer jag på mig själv med att ringa vänner mitt på dagen en vanlig tisdag och fråga om någon vill gå med på promenad. I sista stund kommer jag på att de flesta faktiskt jobbar.
Men med ljusare tider så kommer dagarna att kännas längre för den arbetande delen av min vänkrets och det är lättare att orka ta sig in till stan för att ses en vanlig vardag.

Förmiddagen idag var inte speciellt ljus, snarare hängde regnet i luften. Passade på att skriva mail och ordna med en del projekt som jag har på gång. Roligt!
Men eftersom jag ska göra något som är bra för kroppen och något som är roligt varje dag, vilket jag har lyckats med hela tiden, så blev det promenad runt halva Söder tillsammans med maken. Det var det nyttiga! Och roliga!
Det finns alltid så mycket att titta på och uppleva här i trakterna. Södermalm är liksom en stad i staden, så mycket atmosfär och så många möjligheter.

Passerade under promenaden Stadsgårdskajen där Vikinglinjens Finlandsbåtar lägger till, samt Birka Paradise, som går på 24 timmars kryssningar varje dag till Åland. Härifrån kajen har man en bra vy över Gamla Stan och City.

Birka Paradise och Gamla Stan.


Gamla Stan och in mot City. Även en Djurgårdsfärja glider förbi.

Fortfarande mulet, men när vi närmade oss vår kaj  efter en 6 km promenad, så bröt solen igenom. Och fortfarande vid 19 tiden är det ljust ute  och solen skiner.

Kvällen i övrigt bjuder på god middag; ugnsbakade kycklingfiléer med västerbottenost och soltorkade tomater, till detta serveras klyftpotatis. Lite extra "sting" tillförde den kalla såsen, gjord på riven morot, finriven ingfära, lite honung, rivet limeskal, pressad lime och lätt crème fraiche.
Som dryck tror jag att lite rött vin passar utmärkt.
Förrätten får utgå och en ostbricka serveras lite senare. För det är trots allt lördag!

Det blev riktigt gott!


Det blir alltså en hemmakväll och kanske en film. Är helt nöjd och tillfreds med det.
Undrar så vad alla andra har gjort idag och ska göra i kväll?Katarina

Tycker som du att det är skönt med långa,ljusa dagar.

Tror att Thaiboat öppnar nu i helgen. Tänk, snart sitter vi där i sanden....

Kramar

Iris

Härligt med ljuset!

Nu hinner vi ännu mer :)

Kramar till er båda


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: