Vingarna bär fortfarande

    
Har med viss glädje i ett par dagar  konataterat att mina lärarvingar fortfarande bär mig.
Jag har vikarierat på en av de skolor i Upplands Väsby, Grimsta Högstadieskola, där jag nog arbetat i en sådär sex-sju år. Tiden försvinner så rasande fort.....
Jag minns i alla fall att jag slutade där vid vårterminens slut, 2004 och nu var det dags igen. Jätteroligt att bli uppringd och tillfrågad och lika roligt att själv kunna säja ja eller nej.
Nu hade jag svarat ja till att jobba och till att ha engelska i skolår 6, tre olika grupper.


Onsdag och beredd för skoljobb. Givetvis "kinakläder" och som skolväska en av favoriterna från Marc Jacobs.

Det blev egen bil ut till Väsby. Man vet ju aldrig hur pendeltågen går. Är det sommar, är det för varmt och de är sena, på hösten finns det löv på spåren och tågen är försenade. Vintern, ska jag inte ens tala om......men sena är tågen.
Är det inte årstiderna som påverkar förseningarna, så är det signalfel eller urspårningar. Så att åka pendeltåg här i stan är svårt om man har jobb med bestämda tider. Och det har skolan!
En del av skolan där huvudbyggnaden är byggd i en stor kvadrat med en fin innergård i mitten.

Redan när jag kom gående möttes jag av "gamla" kollgor som kramade om mig och önskade mig varmt välkommen tillbaka. Det kändes jätteroligt, verkligen!
Engelsklektionerna gick jättebra och det var roligt att möta nya elever som jag inte alls kände sedan tidigare.
Värt att påpeka, är att jag var på skolan i mycket god tid innan lektionerna började för att läsa igenom planeringarna, plocka fram böcker och mentalt förbereda mig på jobb igen.
Om än så bara för en dag eller två. Åtminstone i denna omgång.

Även idag var jag på skolan för att undervisa. Det skulle bli samhällskunskap med elever i skolår 8. Det är valtider och lektionerna skulle handla om valet, partierna riksdagens och regeringens uppgifter. Jättespännande!
Jag var beredd på att kanske få kämpa lite mot jackor och kepsar. Men inte då!
Vilka fördomar jag hade!
Att prata om Kina, Beijing, vad jag gjorde där och lite om mig som person blev en bra inledning.
Det är i vanliga fall inte alltid alldeles enkelt att möta en grupp ungdomar i 14-15 års åldern och bedriva något meningsfullt som vikarie.
Men eleverna tyckte jag lyckades bra som lärare/vikarie och jag önskades välkommen tillbaka.
Kanske blir det också en nästa gång?

Susanne

Förstod att du skulle få ett och annat återfall.

Du behövs och gör kanonjobb.

Kramar

Carina

Jag blir så glad när ser din uppskattning, för att inte tala om de föredömliga eleverna som önkade dig tillbaks, skönt. Hoppas vi ses snart igen, om inte annat över en dumplings. Kram

Tessan

Hej Ditte, Tack det är bara bra med mig. Det ser ut att vara detsamma för dig. Härligt att vara tillbaka vid katedern? hehe..Grattis till det!Sköt om dig och Bosse.. stor kram Ska till sthlm andra helgen i oktover.. kanske ska ta en öl?

Åse

Hej! Vad kul att komma ut och jobba lite som omväxling. Då blir ledigheten och friheten dubbelt njutbar. Bara det inte blir för mycket av det goda. Du verkar ju vara en omtyckt lärare så erbjudande kommer nog inte att saknas.

Här känns det lite bättre i dag än vad det gjorde i går då jag bröt ihop totalt. Rapporterna från Lund var med positiva idag. Men det kommer säkert att vara upp och ner ett bra tag. Tack för dina värmande kommentarer på bloggen!!

Kram Åse


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: