Stugsittardag och tid för tankar

    
Idag har jag varit lat, riktigt lat. Inte ens en liten, ynka, promenad har det blivit.
Den nypa friska luft jag fått kom från när jag var ute på balkongen för att se på alla båtarna som var på väg in i Mälaren genom Hammarbyslussen. Många båtar ska tas upp i veckan och återvänder från skärgården till sina vinteruppläggningsplatser. Ja, det är höst. Bara att konstatera. Även vädermässigt idag, +11 och verkligt grått.


På väg mot slussen

Dagen var som gjord för att sitta vid datorn och leta lite resor. Känner att jag nog väldigt gärna vill hinna med en resa till sol och värme innan det blir dags för Beijing i november. Ett alternativ är förstås att åka lite senare, i december kanske. Då är det kanske tristare väder än nu?
Och tid har vi ju!!!
Har i alla fall inte ännu hittat något jag tycker är riktigt bra. Men jag kan tillstå att Egypten verkar bra. Tyvärr så finns det inte så många resor i oktober. Utbudet ökar i december så vi får se.

Klart uppiggad blev jag i alla fall denna mulna dag av den äppelkaka som Bosse tillagade och bjöd mig på till eftermiddagskaffet. Väldigt gott!
Ska ytterligare pigga upp oss med en god middag i kväll.
Glass smakade bra till

Här har det varit ganska fint väder i höst och mycket tid har jag tillbringat ute på promenader, träffat vänner, döttrar och Max.
Att sitta ute på balkongen, även kvällstid, har också varit mysigt. Så egentligen gör det inte så mycket att luftintaget idag inte blivit så stort.

Att samla ihop lite tankar har jag också gjort. Jag gick igenom en hel massa foton från Beijingtiden och sparade dem på en extern hårddisk. (Det finns ändå många bilder kvar att rensa och gå igenom)
Och visst är det många minnen som är förknippade med just foton.
Tittade särskilt på alla bilder från Muren, Kinesiska Nyåret, Månfestivaler, Körsbärsfester och bilder från de besök vi haft. Jag är så glad för alla minnen, erfarenheter och upplevelser från min tid i Kina/Beijing.

Någon Månfestival i veckan som den som nu firats i Beijing kan jag inte påstå att vi haft här hemma i egentlig mening. Men en vacker fullmåne i veckan och kvällsljus som speglar sig i vattnet får duga. Och i år blev det inga månkakor, men väl annat till livs, som gjorde att viss festivalkänsla infann sig hos oss pensionärer på balkongen.


Katarina

Vad god äppelkakan så ut!

Smakar gärna vid något tillfälle.Jättefina bilder på månen och vattnet i mörker.

Kram

Barbro

Förstår att du har många fina och roliga minnen från din tid i Beijing och Kina.

Jag är glad över att du är hemma.

Kramar


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: