Förströelser

    
När jag nu har tid över så finns det diverse möjligheter till sådant som jag inte hunnit med tidigare.
En sak är att jag lyssnar mycket på radion och gärna P4 Stockholm på morgonen/förmiddagen och senare under dagen också P1.
I förmiddags var det på nytt en av alla de frågesporter som finns i Radio Stockholm.
Idag ville man veta vad den gata heter i Stockholm där Astrid Lindgren bott under största delen av sitt liv i Stockholm.
Svaret kunde jag och ringde upp, Dalagatan.  Visst blev jag förvånad över att komma fram och det visade sig att jag skulle tävla mot en annan person som också svarat rätt.
Nu blev det svårt! Frågorna handlade inte om Astrid Lindgren, som jag hoppats på, utan det var frågor om årtal.
Jag fick svara först och frågan löd " I september, men vilket år kröntes drottning Juliana"?
Antog att jag inte ens var född då och klämde till med 1948. En ren gissning! Men det var rätt! Gissa om programledarna blev förvånade! Det blev jag också!
Nästa fråga gick till min medtävlande och då ville man ha årtalet då Mohammed Ali blev världsmästare. (1974) Hon visste inte och min uppgift var då att svara tidigare eller senare än det hon svarat. Även här blev min gissning rätt. Jippie!
Bra så här långt!
Programmet fortsatte och jag blev uppringd på nytt strax efter klockan 11. Nu var det en manlig motståndare.
Och även denna gång skulle jag börja svara.
Tyvärr!!!!! Denna omgång gick inte alls bra! Det här med exakta årtal är svårt, särskilt som det handlade om väldigt udda händelser.
Men rolig var det ändå!
Jag minns också för några år sedan då jag var med och tävlade varje dag under en vecka i  Lugna Favortiter. Det var olika små  frågesporter och tävlingar i programmet varje morgon och jag lyssnade under resan till jobbet. Ibland ringde jag för skojs skull.
Den gången jag hade tur att komma fram på telefonlinjen handlade frågorna om Estland; geografi, kultur, historia, den nya färjan och annat. Inte alltför svårt tyckte jag.
Jag mötte en ny motståndare varje dag och jag vann delomgångarna. I slutet av veckan blev det final och jag vann tävlingen.
Vinsten blev en lyxresa till Tallin med det då helt nya fartyget, Victoria.
Men det var då det!

Stockholm har i stort denna första dag i september bjudit på fint väder, mest sol men även någon regnskur.
Jag har njutit av de fina gladiolus som jag fått av vänner och kunde genast minnas alla de jag köpte var vecka i Beijing. Vita gladiolus, vita liljor och andra färska blommor är något jag saknar här hemma.
Visst finns blommor i Stockholm också men prisnivån är klart högre. Jag har nog varit lite snål.
Men jag ska fortsättningsvis unna mig färska snittblommor varje vecka här också. Absolut!


Vackra blommor!

I övrigt har maken och jag tagit båten över till Hammarby Sjöstad och promenerat längs kajerna och gick hem via Skansbron över Hammarbyslussen. Det blev drygt en timmes promenad i dag också.Färjan över är gratis och tar bara 6-7 minuter


På väg


Jag tittar tillbaka mot Södersidan. Sofia kyrka skymtas i bakgrunden. (På kyrkogården där vilar bl.a både Anna Lindh och Cornelis Vreeswijk)


Framme i Sjöstaden, observera min SSB tröja....


Som boende kan man ha nära till sin båt


Och i det fjärde röda huset bor vi, på Södersidan. Stan är full av vatten!
Susanne

Skönt att du inte är sysslolös!

Kram!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: