Årstaviken runt

    
En helt strålande torsdag, den sista september. Dagen som gjord för en långpromenad längs Årstavikens stränder. Bara att ta på sig "springskorna" och ge sig i väg.
Vi, Bosse och jag, började promenaden på södersidan hos oss och njöt av vackra höstfärger.


Många båtar är redan uppe på land.


Andra väntar på att komma upp.

Stränderna här kantas  under vår, sommar och tidig höst av många restauranger och caféer. Men nu är det mesta stängt och kanske är det för kallt att nu sitta ute.


En vanligtvis mycket populär restaurang under Liljeholmsbrn kändeslite öde idag.

Efter att ha gått över Liljeholmsbron vid Hornstull så kom vi ner på Årstavikens södra sida  och där följde vi först Liljeholmskajen någon kilometer innan vi kom in i skogen. Härifrån har man fina vyer över mot Södermalm.


Södersjukhuset i bakgrunden


Vackra höstfärger

Här i området finns ingen annan bebyggelse än Dianelunds koloniområde och man kan inte undgå att lägga märke till hur olika de båda sidorna av Årstaviken är. 
På många platser finns bänkar och bord utsatta och det är lätt att ta sig ner till klipporna längs stranden.
Terrängen är kuperad och vi möter många som är ute och springer. Men de hinner ju inte njuta av naturen som vi "gångare" gör.


Rofyllt!

Promenaden tog oss ca. 90 minuter och ca. 11.000 steg kan läggas till veckans promenaddagbok.
Jag tycker det är helt fantastiskt med alla dessa "oaser" som finns mitt i stan. Nästa vecka ska jag hitta fler och då blir det också ett nytt dumplingsställe som ska få besök.
Katarina

Stockholm är så fint!Det gäller alla årstider.

Märks att du trivs med att både ha storstaden och lantliga miljöer i närheten. Bara att välja efter humör.

Många kramar

Monica Lindeman

Hej Ditte!

Du och jag har aldrig träffats men du var arbetskamrat i Svenska skolan med min dotter Kerstin Hedström. I somras när hon var hemma i Sverige var hon inne och läste på din blogg och visade mig alla fina bilder som du tagit. Det är så roligt att gå in lite då och då och se vad du och maken har för er. Tycker att jag lärt känna dej lite på det sättet. Jag är ju Stockholmare men för ca 4 år sedan så flyttade vi till Hälsingland men jag saknar storstadspulsen. Idag hade du ju också fina bilder från Alingsås som jag bott i först som nygift och sedan på FloraDekor blomsterskola där jag gick 2000-2001. Dekorationerna i staden är gjorda av elever från den skolan. Tror att ddom gör den i samband med att belyser staden varje höst. Det brukar vara väldigt vackert på kvällarna...och det sträcker sig in mot Nolhaga slott och park.

Tänker på er också nu när Isabella (Kerstins dotter) går på Klara(östra tror jag) som ligger granne med din bostad och Robin går Uppåt Allhelgonaparken i internationella gymnasiet som finn i gamla teaterskolan. Kram och hej på ett tag/Monica Lindeman.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: