Njutbar höstdag

    
Klar luft och sol, en härlig höstdag är tillbaka. Gårdagen var bara grå, regning och trist, riktigt innesittarväder. Jag har ännu inte köpr några bra regnkläder och kan ledigt skylla på det när jag inte vill gå ut. Passade i alla fall på att torka alla golv och damma. Det fick bli dagens motion.
Jag inser att jag under veckan får inhandla något rejält, så att vädret inte hindrar mig från regn och ruskpromenader. Jag har bara skjutit upp det hela.... 
Nåja, dagens "måsten" bestod för min del av att vara behjälplig med att ta reda på lite tvätt när maken kom upp från tvättstugan. Han är nämligen en hejare på att tvätta och stryka.
I övrigt har jag letat resor till Asien för vår långresa i mitten av januari och sådant tar tid! Men jag gillar det verkligen.
Så särskilt överbelastad är jag verkligen inte Men det gör absolut ingenting.
Efter att dagens "måsten" så var avklarade blev det en härlig promenad på ett par timmar.
Det är alltid lika fint att gå längs Årstaviken så vi började där.
Vi gläds verkligen över att ha så fina promenadstråk utanför huset, mitt i stan.


Här har ena båten seglat upp på land undrar hur det gått till. De flesta båtarna är nu upptagna för vintern
och väl inpackade.


Så skönt på bryggan i solen.

För att få lite omväxling på promenaden, annars går vi längs vatten hela tiden, så gick vi upp och promenerade längs smågatorna på Söder. Vackert det också, men kanske inte så naturnära.


Skaraborgsgatan, jag är född i Skaraborgs län, men har inte gått just här innan.


Oliver Twist, en pub och "gammalt stamställe" på Söder. Men inget besök idag.

Vi traskade vidare och kom ner till Medborgarplatsen. Här var det ganska folktomt nu, alla utemöbler inplockade och restaurangerna stängda. Men det kommer en vår.......
Tänkte osökt på när vi satt här i somras med Iris och Anna, nu i Beijing och Karolina och Christian som för närvarande  jobbar i Moskva. Så fort hösten har gått! Saknar er!!!


Medborgarplatsen känns lite öde utan alla serveringar

Väl hemma igen så hade det börjat mörkna. Kvällshimlen och stadens ljus speglade sig i vattnet utanför våra fönster och med tända ljus fortsatte vi att i soffan njuta av dagen som nu övergått i kväll.


Vy från soffan i kvällningen.

Susanne

Har också varit ute i det fina vädret. Bäst att passa på.

Utsikten från soffan skulle jag gärna ha.

Kram

Iris

Underbara bilder från ett vackert Stockholm!

Undrar hur mycket jag kommer att sakna staden nu när vi sålt huset och så som det ser ut så blir det västkusten nästa gång jag kommer hem.

Kram


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: