"Morgonstund har guld i mun"????

    
Det känns som om det varit en lång lördag. Klockan är inte mer än 4 på eftermiddagen och jag har hunnit med massor. En mycket behaglig känsla. Jag tycker om att vara aktiv, men blir ändå stundtals lite förslöad.
Så inte alls idag!
I går og jag tåget till Uppsala för att hämta lilla Max. Han lämnades av på perrongen där av sina föräldrar och vi tog vändande tåg tillbaka till Stockholm.
Nu skulle Bosse och jag riktigt rå om Max i 24 timmar.
Han är väldigt lättsam och anpassningsbar, men har för mig ganska tidiga morgonrutiner. Men dagen räcker ju längre på så sätt.
Max känner sig hemma hos oss och hittar som vanligt snart sin favoritplats under bordet.
Efter lite middag tillsammmans med oss och lekstund så somnar Max i min famn.
jag har nästan inte hjärta att lägga honom i vår säng. Han snusar så gott.


Snart dags att sova, men att riva papper är kul.

Som sagt, det blev en tidig lördag morgon. Redan klockan 7 var vi uppe. Max lekte förnöjsamt och kröp omring på golvet. Själv satte jag mig vid datorn och hann skriva ett antal mail. Hela tiden med ett vakande öga på Max. Han är stundtals snabb som en kobra.
Att äta frukost och lyssna på och lösa melodikrysset hör till våra lördagsvanor. Så blev det även idag! Max satt med vid bordet i sin stol och smakade förnöjsamt både på lite fil, ägg och bröd.
Till frukost fick vi också sällskap av Helen, Max moster. Jättemysigt!


Max tränar på att gå tillsammans med moster.

Här ska vi minsann utnyttja dagen! Ut på stan ska vi!
Påklädning! Max får på sig den nya tröjan som moster Helen köpt. Vi provar också att ta på honom skor, vilket gick bra. ( Jag köpte ett par Pumaskor i Beijing i somras och de passar nu de små fötterna)


Moster Helen och Max i nya tröjan.

Vi möter "tant Sara", en mycket god vän till Helen, vid Medborgarplatsen och går till en lekpark.


Vi rör oss vidare med tunnelbanan ner mot stan och träffar Liv, Max mamma. Dags för lite lunch för åtminstone tre av oss.
Och så kom jag på det! Jag hade läst i en Stockholmstidning att det öppnats en ny restaurang med asieninspirerad mat, Wagamama. Denna restaurang har funnits i London i säkert 15 år och även i andra delar av världen. Och nu öppnade den häromdagen i Stockholm. Adressen är Klarabergsviadukten 65, alldeles nära Cityterminalen och nergången till Centralen från Klarabergsviadukten, mot Kungsholmen till.
Här är det lite som skolmatsal/restaurang, god och prisvärd mat, snabb och trevlig betjäning. Ett extra plus är att det finns gott om barnstolar som sätts på bordet.
Wagamama, kan nog bli en succé även i Stockholm. Kön på att få komma in och äta växte väsentligt under tiden vi var där.


Skylten med restaurangens namn
sitter en  en bit upp på husväggen.        Öppet kök, där man ser maten tillagas. Gott om plats även för barnvagnar och mycket vänlig personal.


Min sallad; mandariner,kyckling, cashewnötter, rödlök, svamp ch olika sorters sallad. Kanske inte särskilt asiatiskt, men väldgt gott. (Ska bort på middag i kväll och ville äta en lättare lunch.)


Max och Liv väntar på sin mat. (Det finns även en ordentligt tilltagen barnmeny)

Efter att ha följt Max och Liv till Uppsalatåget blev det tunnelbana hem för att röja upp lite efter vår lille nattgäst.
Och nu tror jag att det hinns med en timmes "powernap" för egen del innan Bosse och jag beger oss till goda vänner på middag.
Ska nog överväga om jag inte åtminstone ett par gånger i veckan ska ställa klockan på 7. Inser att dagen räcker längre då........

Katarina

Vad roligt för både dig och Max att riktigt få rå om varandra.

Fina bilder på er alla. Kul att se.

Ha en fortsatt bra helg!

Kram


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: