Trevligt besök

    
Idag kom vännerna Gunilla och John från Västerås på besök, jättetrevligt!
Vi började med att äta lunch och dagen till ära hade jag försökt mig på att laga fisksoppa.
Jag är ju ingen fiskfantast, snarare tvärtom. Men John har vid några tillfällen bjudit på helt fantastisk mälargös, givetvis helt benfri, så jag har börjat inse lite av tjusningen med fisk. Tack John! Man lär så länge man lever!
Jag har också ätit torsk hos vännerna Ninni och Sven för några år dedan, även den helt benfri och väldans god. Så jag tar mig!
Det är egentligen benen i fisken som jag är motståndare till. Och jag är väldans duktig på att hitta dem. Jag kan hitta ben där andra säjer att det inte finns några, men de flesta tittar ganska slarvigt......
Nåväl, jag hade lagat fisksoppa. Jag har provat att göra den tidigare och vet också att om jag handlar fisken hos "min ICA handlare" så går han igenom fiskfiléerna med pincett för att plocka bort ben. Känns tryggt!
I soppan ingår förutom fileér av lax och kolja, ( skurna i sockerbits stora tärningar) kräftstjärtar, tärnad potatis, tärnad morot, Keldas fisksoppa, matlagningsgrädde, peppar, paprikapulver och kanske en skvätt vitt vin. Soppan får inte bli "vattnig".
Fisken läggs i mot slutet och ska bara skjuda några minuter
Till det hela serveras gärna ett gott bröd samt delade cocktailtomater, aiolli och rouille (ungefär som aiolli men med saffran i) att lägga i soppan om så önskas.
Och inte ens jag lyckades, trots noga granskning, hitta ett endaste ben i fisksoppan.


På gång med soppan

Gunilla och jag begav oss efter lunch ut för lite shopping och vi bytte Söder mot Östermalm. Så mycket shoppande blev det  inte, men vi tittade in i en och annan butik i alla fall.
Härligt när man kan konstatera att "jag behöver inget".
Herrarna tog sig en tur till Globen för att åka glasgondolen upp och titta på utsikten.


Gunilla, John och Bosse på väg ut.


Globen eller som den nu heter, Ericsson Globe Arena, med ställningen där glasgondolen tar passagerare upp på toppen. Bara rälsen väger 70 ton.
John på väg upp. Glasgondolen tar 16 personer och det finns två av dem. De kan mötas på mitten.


Vy från Globens topp, 130 m över havet. I de röda husen i mitten av fotot bor vi.


Vy genom glasgondolen åt väster och Mälaren


Bra utsikt från glasgondolen. Man får inte gå ut i det fria och beundra utsikten men Stockholm gör sig bra även från glasgondolen.

Vi återsamlades hemma över Bosses äppelkaka och hann prata igenom våra upplevelser innan det blev dags för Gunilla och John att åter styra bilen mot Västerås. Vi ses snart igen!
Återigen en härlig dag!


Bosses äppelkaka med glass därtill. Gott!
Anna i Beijing

Bosses äppelkaka och vaniljglass....MUMS.....(kanske de går att ta med i packningen hihihi)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: