Stockholm, hemma igen

    
Stockholm mötte mig med vinterväder och på dagens promenad var jag väldigt glad över mina nyinköpta UGG stövlar och den sköna, lätta, halvlånga Monclerjackan. Precis lagom att ha i dagens väderlek.
(Precis som om jag inte hade någon jacka tidigare? Visst har jag det, men tycker att "gåsjackorna" känns klumpiga när det är under -10 grader.)
Passade på att köpa hem en amaryllis och några hyacinter får det bli i morgon.
Insåg också vid en hastig titt i almanackan att det är första advent på söndag, så i morgon ska vi baka lussekatter.


Riktig vinter idag!

Antar att det kommer att ta ett tag att smälta och få alla intryck och upplevelser från Beijingresan på plats.
Det känns som om en del av mig fortfarande är kvar där.
Och vad passade då bättre än att på morgonen bistå programledarna på Radio Stockholm med lite fakta om kinesiska 1000 åriga ägg. ( De pratade om dessa , men visst inte alls vad det var)
Jag skickade ett mail och berättade och de ringde upp alldeles efter och bad mig berätta i radion.
Alltså, ingen tävling denna morgon, utan lite fakta om dessa ägg.
Jag har faktiskt provat att äta ett halvt ägg.
Tyvärr så har de en lukt som påminner om surströmming. Dessa 1000 åriga ägg, song hua dan, är ank-vaktel eller hönsägg som packats in i en blandning av aska, lut, lera och rishalm. Äggen ska först kokas i te, vatten och havssalt.
innan själva inpackningen. Äggen läggs sedan i krukor och täcks med tyg och får ligga där från några veckor upp till tre månader. Gulan har då hunnit bli grön och vitan är brun och geléaktig.
Äggen blir alltså konserverade och detta är en metod att spara och förvara  äggen för senare konsumtion.
Om äggen hackas fint och man tillsätter ingefära, tofu, salladslök och häller på soya/ sesamolja så blir smaken något "rundare".
Nu är jag alltså långt ifrån dessa ägg, åtminstone fysiskt.


Utsikt från vår balkong klockan 17 i eftermiddag.






Katarina

Lita annat att byta Beijing mot Stockholm förstår jag.

Känner jag dig rätt så blir det säkert en resa i vår, eller...

Tack för att du delat med dig av det du upplevt. Alltid så himla roligt att läsa.

Kramar

Åse

Vad välklädd du är. Jättesnygg jacka, men du måste ha en enorm garderob. Kanske rent av ett dressingroom? De där äggen låter inget vidare. Varför ska man spara dem så länge??

Så du är redan i gång hemma med pynt och bak, det är snabba ryck!

Jag ligger verkligen i lä.

Kram från åse


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: