Marknadsbesök

    
Idag blev det flera olika marknadsbesök. Jag få ligga i lite mer nu när hemresan börjar närma sig, nästa tisdag, den 23/11 bär det av mot Stockholm igen.
Jag började med att ta tunnelbanan ner till Pärlmarknade, Hong Qiao. SEdan skulle jag leta mig fram till en mycket hemlig marknad som verkligen inte har en endaste skylt som talar om att det finns någon sådan i huset.
Jag var där förra veckan med väninnan Birgitta och några vänner och idag skulle jag hitta på egen hand.
Tur eller skicklighet att jag är trustad med hyfsat lokalsinne som stundtals är alldeles utomordentligt.


Här går man in från gatan.


Bakom denna järnport döljer sig den "hemliga marknaden". Man knackar på och blir insläppt.....

Här inne finns väskor, skor, glasögon, sjalar, handskar och en hel del annat och till mycket bra priser. Hemma skulle man nog kalla det för fabriksförsäljning. Kvalitéerna är mycket bra!
Nu har jag i alla fall tagit visitkort med vägbeskrivning så mina andra "shoppingvänner" också kan hitta.
Och visst blev det lite inköp idag också, men bara lite.....

Jag gick vidare in på "Pärlan" och hann med både Nya och Gamla Huset. Fick tag på det jag skulle och även en svart, halvlång, Monclerjacka som jag tidigare sett ut.

Hem och lastade av varorna. Nu var det dags för dagens tredje marknad, San Yuan Li, en kött-frukt-fisk och grönsaksmarknad. Bosse och jag handlade ofta här och allt är mycket fräscht. Idag blev det en cykrltur hit med Rune i stället för Bosse. Jag ville gärna visa denna "pärla".


Fina och billiga grönsaker.

Jättefin lax, skaldjur, ox och fläskfillé är är några av de varor vi handlat tidigare förutom frukten och grönsakerna.
Men här finns te, kryddor och en hel del andra spännande varor.
Idag tittade vi särskilt på lite udda köttvaror. Udda för oss svenskar kanske.....


I mitten hänger ox/ko svansar. De används även i Sverige, till soppa om inte annat.Grisfötter; brukar finnas på en del svenska julbord om inte annat.


Gethuvuden; är inte så vanliga i Sverige. (Det tror jag inte de är här heller...)

Vi köpte det vi skulle och innan vi hunnit ut så hade mörkret lagt sig över stan. Det blev en uppfriskande cykeltur hem, om man bortser från dagens dåliga luft.


PÅ väg hem.

Middag blev det hemma med Rune som kock.

Pannbiff med lök, Runes lingonsylt, kokt potatis och sallad. Mycket gott och mycket svenskt!

Elisabeth i Beijing

Hej Ditte! Kollar in på din blogg idag! Härliga bilder och trevliga upplevelser från Beijing! Sååå kul att språkas idag. Ser verkligen fram emot vår träff! Skulle jättegärna vilja ha adressen till den "hemliga marknaden"! Fortsätt njut i Bejan! Ses snart! Roland hälsar!

Beijingkramizar från

Elisabeth

Iris

Adress till järnporten önskas!

Ligger matmarknaden långt borta från mig?

Liten bok med många nyttiga adresser vore drömmen

för en tillfällig Beijingbo!

Kram

Draken

Då hinner du inte träffa Harm, han landar på tisdagsmorgonen, flyger Finnair för en gångs skull. Jag vill också åka till Beijing.... Njut av de sista dagarna för denna gången. Kram på dig!

Åsa i Oslo

Hemliga marknader är alltid intressanta.. Den där adressen får gärna lämnas kvar till nån man kan möta när jag ska dit på besök.. ;-)

Så det närmar sig hemresa snart.. Ja tänk vad tiden går fort.. Själv ska jag till Gran och hälsa på AnneSofie i helgen! Vi ska baka lefser.. Första gången för mig, ska bli spännande!

anne-lie ljungberg

Hej, ska till peking om några dagar, skulle bli så glad om du kunde skriva adressen till den hemliga marknaden, om den finns kvar.Mvh

Anne-Lie Ljungberg


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: