Trivs, det gör jag

    
Dagen började med att jag repeterade lite kinesiska glosor. Kände att jag mentalt borde förbereda mig för min lektion. Det blev mest mentalt! Tror stundtals att mitt kom ihåg är bättre än vad det är.
Önsketänkande!
Lektionen skulle vi ha på ett av alla de Starbuck´s caféer som finns i stan, det som ligger mitt emot Poly Plaza, Gongti Belu.
Jag kände mig lite som ung igen! Att plugga på cafeér gjorde jag i gymnasiet och på universitetet och det var för minst 30 år sedan. Nu var det dags igen!
Helst vill jag ha lektioner var eller varannan dag, vill hinna lära mig så mycket som möjligt under tiden jag är här.
Och jag vet inte alls vad jag ska ha kinesiskan till. Jag tycker bara det är jätteroligt.


Flitig student.

När vår lektionen var slut, så mötte jag upp Karolina för att äta lunch. Givetvis blev det en liten kinesisk restaurang, en, liten muslimsk sådan med mycket god mat.
Bara att bläddra i menyn är roligt. Fina bilder och man får en hum om vad man äter. I just denna meny finns det också en engelsk översättning. Underlättar!


Vad ska vi ta?


Enkel inredning, men det är maten vi äter.


Karolina och jag äter så gott vi kan. Vad sägs om friterade bönor, grillspett med kyckling, saltad gurka, bröd som är saltat och grillat, ( svårt att beskriva, men mycket gott) varm nudelsallad och en öl? Utsökt, tycker jag!

Om vi inte var mätta, fanns friterade bakverk till försäljning utanför fönstret. Just idag avstod vi.


Vad får det lov att vara?

Efter maten kändes det skönt med lite kinesisk lyx; huvud-axelmassage för Karolinas del och en mycket välbehövd manikyr och pedikyr för min del.
Jag har fått sköta den detaljen själv sedan jag flyttade hem i juni och det har inte skötts på det sätt som görs här. Jag lovar!!!!


Så skönt, att bli ompysslad av två stycken. Jag njuter!

En snabb vända blev det in på Yashow, måste träna på morgondagens läxa. Det blev inga inköp, men lite språkträning blev det i alla fall. Duger bra!

Nu vet jag varför mina bilder och texter blev ihiptryckta. Det hade med webläsaren att göra. På Mac är det vanligt att använda Safari, men nu provar jag Firefox och det verkar fungera.
Tur att jag är envis!!!
( Fick tipset av blogg.se när jag mailade och frågade.)


Åse

Jag blir riktigt hungrig av dina matbeskrivningar och bilder. Apropå din kinesiskaträning....jag älskade att lära mig teckenspråk. Det kändes som ett hemligt språk som inte många förstod. Tyvärr har mycket fallit i glömska nu när jag inte praktiserar det längre.

Hälsa Karo och krama henne från mor sin om du träffar henne!

Kerstin

Härliga dagar,Ditte!

Att säga att du ska njuta av din tid i Beijing är ju onödigt, det ser jag ju att du gör!

Kramar!

Annmari

ÅÅååå... Ditte, matstället var ett av våra när vi bodde där! Elis älskade spetten, Göran och jag en tofu rätt som de har. Dom som jobbar är lite roliga också speciellt en lite trulig dam, vi trodde hon var en av ägarna tillsammans med en syster som står i kassan.. undrar om det är så. Kram,kram

Anonym

Hej Ditte undrar hur du mår och hur länge du ska vara i Kina Jenny och jag vill gärna se dig på Stans bäst Kinakrog vilken är det och när kan det bli hör av dig när du kommer hem

kramar från oss

Helena

Det är jätteroligt att läsa din blogg och vara med på allt som du gör.

Det känns som om jag också är med i Beijing.

Du skriver verkligen bra.

Ha det fortsatt bra!

Mattias

Oj vad mkt bilder du hann med. kom din dotter med familj och överraskade dig?Synd att vi inte hann ses mer,men lite är bättre än inget.Har ännu inte varit på dit hemliga ställe,får se om jag hinner.Vår container går på måndag och min man säger att jag inget behöver.Jag hoppas vi sessnart igen!Kram


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: