Praktiskt!!

    
Här i stan är det lätt att lägga märke till olika fiffiga lösningar på saker och ting. Flera av dem gör vardagslivet lite roligare och ibland enklare.
Det finns så mycket att ständigt titta på så stundtals känner jag mig som en uggla, vrider huvudet runt. Och jag borde vara van vid att det är så här, efter att ha bott i Beijing i tre och ett halvt år. Men kanske, att jag nu ser på saker och ting på ett annat sätt. Jag har ju tid att bara "flyta runt" och det gör jag också. Ofta rör jag mig tillsammans med Sofia (min kinesiska lärare) i sällskap då har vi "utomhuslektioner", jättekul.
Den teotetiska delen har vi fortfarande på Starbuck´s, som redan är pyntat inför julen. Klassisk julmusik som "Stilla Natt" ljuder i högtalarna och man kan förvänta sig att självaste jultomten vilken dag som hels står på tröskeln med en kopp kaffe att ge som present.


Julstämning på Starbuck´s får man vare sig man vill eller inte.

Om det drar kallt är denna vaktkur i glas inte alls dum. Kanske kan den bli mer ombonad med hjälp av gardiner?

Informatören/ vakten är i alla fall väl synlig.

Ibland blir man plötsligt väldigt trött och då är det bra att ha med sig något att vila på. Praktiskt! Kanske inte så bekvämt....

Skönt med en siesta i solen.

Trafiken är ibland, snarare ofta, mycket intensiv och då är det skönt att få veta när jag kan passera en större korsning. I Beijing är det gott om dessa vakter som hjälper oss fotgängare och cyklister. Tack för det!

Trafikvakt på sin post.

Blir det något problem med min cykel så är hjälpen nära till hands. Cykelreparatörer finns i varje kvarter.

Lätt att få hjälp!

Tar parkeringsplatserna slut så går det lika bra att parkera på en lämplig trottoar. Inga problem! Blir man trött kan det var bra att ha en stol att sitta på ute i gatan.


Sätter hungern in och man inte vill laga mat, lätt hänt. Bara att ringa efter hemleverans. Bra att kunna sin adress på kinesiska för att få maten till rätt lägenhet.

Med cyklar, mopeder eller el moppar körs den beställda maten ut.

Att ha med sig barnen och veta var de är känns tryggt.

Smyckesförsäljerska på Gongti Beilu, gatan där vi bott.
Katarina

Helt underbart!

Du har verklige fångat ögonblicken!

Fortsätt att njuta av ditt Beijingliv.

Kramar


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: