Adventstid närmar sig

    
Det har fortsatt att snöa och temperaturen har sjunkigt till -4. I skrivandets stund tittar jag ut över ett snöklätt och vackert upplyst Södermalm. Vackert!
Många av grannarna har redan satt upp sina adventsljusstakar och hängt adventsstjärnor i fönstren, så det är inte utan att även jag förstår att julen är på ingång i år också.
(Vi väntar med belysningen tills på lördag. Det är ju ingen brådska direkt.)
För att lite vänja mig vid tanken att det redan på söndag är första advent, så har jag inhandlat en amaryllis. Har jag tur slår den ut några dagar före julafton. Tror nog jag köper ett par till, de är så vackra.
Maken kom hem med några hyacinter och med lite tur kanske de är i gång med doften tills på söndag. Hoppas!
Jag verkligen tycker om just doften av hyacinter, pepparkakor och saffransbröd även om jag inte är någon "julmänniska".


Amaryllisen i den vanliga, gamla, krukan. ( Sänder en tanke till min mormor som ägt krukan)

Förra året bakade vi lussekatter i Beijing och jag vill minnas att degen blev väldigt lös. Dock blev det färdiga resultatet alldeles utmärkt..
Idag blev det lussekattsbak här hemma. Bra framförhållning!
Tror nog det är första gången någonsin jag bakat just lussekatter i Sverige. Men någon gång ska vara den första.
Receptet har jag fått med mig från Beijing av en förälder. Och det har fått följa med hem. Tack Elisabeth N!


Bra konsistens på degen i år och den jäste bra.


Degen knådas av flinka händer......




De färdiga lussekatterna, saftiga och väldigt goda!

Kanske blir det också så att jag kommer att baka en omgång pepparkakor med Max. Jag har ju all tid i världen......




Sanna

Hoppas att du haft det riktigt bra i Beijing. Jag blir sååå sugen på att komma och äta en lussekatt och dricka glögg med dig...

Stooor kram

Sanna

Helena

Du är riktigt pysslig, bara det inte gäller papper, klister,tyg och garn.

Kommer gärna och smakar på lussekatterna. De ser väldigt goda ut.

Kramar

Mattias

Härligt fina lussekatter.Igår hade vi personalfest hos oss och då bjöds det på saffranslängd med vit choklad och SVENSKT julbord.Har idag varit på ditt hemliga ställe och fast att jag inget behövde så blev det ändå lite.Många kramar Jennie


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: