Favoriter i repris

    

Nu har vi fått det varmt och gott. I två dagar har termometern passerat 30 grader och detta är vad både jag och många med mig väntat på. Det blev ingen vår här utan sommaren kom direkt. Antar att den tänker stanna.
Genast vill jag till mina favoritplatser för att njuta av utomhuslivet lite ljt tillbakalutad.
Att tillbringa en ledig eftermiddag i restaurang Pavillons trädgård var en lagom aktivitet under lördagen.
Mycket avspänt och väldigt mysigt var det att sitta i skuggan tillsammans med maken och Max.


Lagom behagligt....

Middag på på "Glada Ankan"och deras utomhusveranda kändes också väldigt lagom i den helt ljumma kvällen. Det var helt fullt vid alla bord, men ägaren plockade ut ett par bord till oss. Sådant är man inte van vid hemma. Är det fullt så får man stå i kö och vänta, åtminstone i Stockholm.
Här i stan finns det inte så många kinesiska restauranger där det finns möjlighet att sitta ute och äta när vädret så tillåter. Men vi besöker gärna denna, absolut en av favoriterna. 


Klanen samlad för middag

En annan av våra favoriter är Hotell St. Regis och deras söndagsbrunch med champagne. Även här finns det en härlig trädgård, där brunchen kan avnjutas. Men vi valde att sitta inomhus. Det blev mindre varmt då.
För att vara riktigt hungriga när vi kom fram, blev det en rask promenad dit. Efter att ha gått i 45 minuter i den 31 gradiga värmen, redan före 12 på dagen, så var vi mest varma och svettiga när vi kom fram.
Härligt att komma in i en lagom luftkonditionerad hotellobby och restaurang.


Sara, Helen, Max(sover) och Liv.

Dags för att ta inta brunchen.....så gott. Jag älskar skaldjur! Och champagne!

Lite av skaldjursutbudet


Några efterrätter......en bråkdel av allt som fanns

Allt går att få på denna brunch; sallader, kötträtter, kinesisk mat, medelhavsinspirerad mat, sallader, sushi, lax och fisk av alla de slag.
Vad gäller kötträtter ser man ut vilken bit som så önskas och den tillagas sedan som du vill ha den.
Javisst! Detta är en favorit.


Svårt att veta vad som var bäst på de dignande borden. Jag bestämde mig i alla fall för att bara äta skaldjur och lax, förutom en liten dessert. Givetvis genomgående champagne!


Mor och son!

En härlig måltid tillsammans!

Många favoriter har jag här och på något sätt känns det som om jag nu väljer ut det absolut bästa varje dag. Jag inser att tiden och klockan går och att det om mindre än två månade är dags att lämna mitt Beijingliv för något annat.
Mina "favortiter" är ju också här; döttrarna, barnbarnet Max och Bosse förstås.

Åsa i Oslo

Sååå härligt ni har det Ditte!!!

Ser fram emot mitt besök mycket!! Landar till helgen, ska bli kul att se er alla igen!

Så du har också beslutat dig för att flytta från Beijing??? Blir det hem till Sthlm nu eller har du nya planer?

Ha en riktigt fin vecka så ses vi snart!!!=)

Kram Åsa

Åse

Vilket lyxliv med champagne och skaldjur.

Karolina tror inte att det kommer att bli så mycket restaurangbesök i Moskva som det var i Beijing.Priserna är klart annorlunda.

Max verkar trivas och det är kanske inte så konstigt när han är den självklara medelpunkten.

Ni ser ut att ha det mysigt allihop.

Kram från Åse

Annmari

Härliga bilder Ditte, jag blir så glad av att se dem! Fortsätt med era fantastiska dagar tillsammans, du har väntat på Max många månader. Kram

/Annmari

Roland

Test

Katarina

Vad roligt att du nu får rå om både barn och barnbarn och visa dina smultronställen i Beijing.

Klart att det är extra speciellt att ha Max där.

Många kramar




Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: