I korta drag

    
Tisdagar är en dag då jag försöke att åka hem lite tidigare, torsdagar likaså. Tidigare innebär att jag är hemma strax före fyra.
Skönt att komma  hem, ta en promenad, gå på massage eller ägna sig åt andra trevligheter.
En stunds jobb lite senare, när jag rensat hjärnan, står ofta på agendan.
Men sedan så är det skönt att slå sig ner med den kinesiska läxan ett tag. Känna att den kan få ta tid. Inser verkligen att det är svårare och tar längre tid att komma ihåg nya ord och formeuleringar nu för tiden. Annat var det förr.
Bara att acceptera att åldern har ett finger med i spelet.
Men envis är jag fortfarande. Jag vill lära mig!


Kinesiska läxböcker, delar av dem...

Jag köpte idag en alldeles underbar bok; "Beijing Moments". Det är en bok fylld av härliga foton från olika miljöer i Beijing samt korta, kärnfulla, texter därtill. Boken är skriven av en före detta kollega, Lotta Jensfelt och har getts ut till förmån för hjälporganisationen Change For Life. Denna hjälporganisation grundades av en grupp skandinaviska kvinnor i Beijing 2008 och syftet var att hjälpa en grupp barn till ett bättre liv och detta på lång sikt. 
Projektet sker i tillsammans med organisationerna Hoppets Stjärna och China Charity Federation. Ett av Change For Life´s projekt har hitintills varit att hjälpa hörselskadade barn till en bättre tillvaro.

Lite mer banala tankar; mat. Ska vi äta hemma eller ute?
Jag var sugen på svensk mat och föreslog maken att pannbiffar och potatismos skulle smaka gott. Han åtog sig uppdraget, att ta hand om matlagningen. Bara att sätta sig till dukat bord för min del. 
  

 
Mycket gott och väldigt svenskt!

En stund framför datorn blev det också tid för. Mail att skriva, jobb att göra, skriva lite blogg, läsa nyheter och se om någon är på Skype. Kanske kan jag få höra och se lilla Max? Ja, inte är det svårt att få tiden att gå.

Korsord tillsammans med maken, nyheter på tv (CNN) och läsa min bok; Dödgrävarens dotter, av Joyce Carol Oates, blir en skön avslutning på kvällen. 
Tänk, i morgon är det redan onsdag.....
Susanne

Vad roligt att du fortfarande tycker om att plugga kinesiska. Envisheten vinner; jag tycker du lärt dig mycket.

KramarVisst är "Dödgrävarens dotter" en jättebra bok?

Jag var uppslukad av den.

Katarina

Har du provat med att göra ingenting någon gång?

Inser att det inte ligger för dig.

Du brukar ju säja "att vila får man göra någon annan stans".

saknar dig!

Kramar i massor

Annmari

Vad du hinner med mycket efter kl 16 hur gör du, har du kanske extra timmar att spendera ;))?

Åse

Är dagarna längre i Kina?? Det känns så när man läser allt du hinner med. Men det har jag väl sagt tidigare, att du verkar hinna med mycket.

Kram i alla fall från Åse


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: