Lyxen uteblev idag, trots att det var fredag....

    
Dagen, trots att det var fredag och min"lyxdag" har jag ägnat åt en hel del praktiska göromål. Det var nödvändigt.
Inser att jag får flytta fram "lyxdagen" men man får vara flexibel här i världen.

Vaknade runt klockan 8 på morgonen och började mentalt förbereda mig inför dagens göromål.
Ja, så mycket var det kanske inte....

Första göromålet var att besöka banken i vårt hus för att växla pengar. Lite euro skulle bli kinesiska RMB. Inte det lättaste. Jag fick min kölapp, jag fyllde i ett formulär och jag hade mitt pass med mig. Nu var det inte så att min växlingssumma var hög, 150 euro skulle växlas. Men, det tog tid vill jag lova. Passet skulle skannas, kopior skulle tas av passet och diverse andra bestyr skulle fixas. Men efter att ha väntat i 20 minuter vid kassan så fick jag pengana till sist. Och flera kvitton!

Nästa programpunkt för dagen var att ha glädjen och nöjet att betala vår resa till Boracay( Filippinerna) i februari. Det gick utan anmärkning. Ser verkligen fran emot detta! Det ska bli jättehärligt att bo i bungalow på ett kanonhotell på stranden ( Friday´s )och bara njuta av allt som erbjuds. 
vad som är lite speciellt här är många gånger att personalen från resebyrån kommer hem till dig och levererar biljetter, vouchers och annat. Mycket bekvämt! Ett tips till svenska resebyråer som inte enbart jobbar med charter.
Man ska då tänka på att Beijing är en stor stad......
Sedan var det dags för ett tandläkarbesök för makens del. Jag medföljde mest som tolk och stöd.

Ett besök hos frissan för lite klippning (maken) och allmän hårvård för min del blev nästa aktivitet.

Vädret idag inbjöd i sig ínte till några längre promenader. Det var ett par minusgrader och det blåste rejält.
Men med facit i handen kunde jag konstatera att den sammanlagda promenadsträckan kom upp till 10 km. Helt okay!

Middag hemma; köttfärsbiffar med gorgonzolasås, potatis och grönsaker i ugn och därtill en tomatsallad. Ett gott Merlotvin smakade alldelses utmärkt därtill.

Så i morgon blir det till att lyxa till det. Vad det innebär är i skrivandets stund ovisst.
Visst kan man byta dag ibland???
Blev plötsligt varse om att vi varit här i tre år. Och det har absolut inget att göra med lediga fredagar, för då jobbade jag alla dagar.


Måndag, 8/1-2007 och min första arbetsdag i Beijing. På väg att möta mina arbetskamrater och det blåste rejält. men ingen snö! ( Jag i svart)Vår första lunch i Beijing, Yashow den 6/1-2007. Tänk vad tiden gått fort!
Ser jag likadan ut idag? Jag vet inte! I varje fall är jag tusen gånger rikare vad gäller erfarenheter och upplevelser. Och på insidan är jag inte densamma som då jag kom hit. Erfarenheterna berikar!
Annmari

Godmorgon Ditte!

Sitter med lapen i knät,slänger ett öga på let´s dsnce (Göran jobbar), läser din härliga blogg och längtar till Beijing! kommer två veckor mars/april. Jag minns första gången vi träffades det var på bokklubben, kan det vara hos Åsa minns inte riktigt men det var åt det hället i stan. /Kram och njut av många lyxiga dagar !

Annmari

Godmorgon Ditte!

Sitter med lapen i knät,slänger ett öga på let´s dsnce (Göran jobbar), läser din härliga blogg och längtar till Beijing! kommer två veckor mars/april. Jag minns första gången vi träffades det var på bokklubben, kan det vara hos Åsa minns inte riktigt men det var åt det hället i stan. /Kram och njut av många lyxiga dagar !

Ingrid

Tre år,redan! Tre år fyllda av nya upplevelser och lärdomar. Vilken erfarenhet!

Tycker nog att du är dig ganska lik, lite smalare är du nog i ansiktet nu, om jag tänker efter.Nu får du lyxa till det lördag eller söndag i stället. Antar att det går lika bra.

Många kramar


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: