Beijing, lite som att komma hem

    
Fredag kväll lämnade jag ett snöigt, kallt och mycket vackert Stockholm för att ta mig till ett snöigt, kallt och ganska vackert Beijing.
Inga problen med avresan från Arlanda. Ja, nästan inga....
Planet till Köpenhamn var helt fullt och det fanns folk på väntelista för att komma med. Jag tog min sittplats, 16B vid en nödutgång, i besittning. Alltid skönt med extra benutrymme. Till sist var alla passagerare på plats, men det var viss oro på platserna 16 C, D, E. Ja, egentligen på hela rad 16. Jag var nog den enda som inte engagerade mig i att det var något fel.  
Flygvärdinnan såg att alla hade fått plats och informerade noga oss vid nödutgångarna om våra förpliktelser i händelse av olycka. Men vi var ju sex rediga personer som satt där, så vi kunde ju hjälpas åt om det mot förmodan skulle inträffa något.
Det gjorde det inte, mer än att flygvärdinnan meddelade att jag satt på fel plats. Jag skulle haft 16E, mittplatsen på andra sidan. 
Jag ska nog ta mig en tur till glasögonmarknaden. Den vänliga flygvärdinnan sa att det ibland var svårt att se skillnad på B och E. Trycket på boardingkorten kunde vara svagt, det var det inte denna gång.
Även sträckan Köpenhamn - Beijing hade jag plats vid en nödutgång. Men jag tittade en extra gång på boardingkortet så att min plats stämde med den som fanns angiven. Det gjorde den.
Resan gick galant och jag sov en hel del!

Beijing mötte med lätt kyla, en del snö,  en aning sol och ett par minusgrader. Nästan som i Stockholm alltså.


I går kväll utanför vårt hus. Snön har skottats ihop i högar för att göra gångbanan fri.

På vissa ställen måste man gå på gatan. Snön ligger kvar på trottoarerna. Här i stan är det bilar som gäller.
Jag välkomnades av husets personal då jag kom och fick hjälp att få upp mina väskor. De var faktiskt lätta. Bara  lite mat och nödvändiga kläder som kom med tillbaka.
Lägenheten såg ut som den gjorde när jag åkte. Lite svalare var det i alla fall. Skönt! Nu när det är kallt i Beijing så bestämmer någon myndighet hur mycket som får eldas. Härligt med en innertemperatur runt 22 grader i stället för de vanliga 27. Torr inomhusluft blir det i alla fall! 

Visst hann jag med det jag tänkt under gårdagen och det kanske mest spännande blev manikyrbesöket.
Innan jag åkte hem för juluppehållet hade jag varit på manikyr och fått på ett nytt lack, Q.Q. Detta skulle vara upp till fyra veckor. Med tanke på manikyrpriset hemma i Stockholm tyckte jag detta verkade bra.
Må så vara att färgerna på lacket fanns i begränsad skara och att det hela tog längre tid än vanligt, samt var dyrare. Men det skulle ju också sitta fast. 
Det gjorde det också! Redan på nyårsafton försökte jag att ta bort det, men med inget resultat alls.
Igår skulle det alltså bort. Nåja, lättare sagt än gjort. Lacket var liksom från början bränt in i naglarna så det hela blev en utdragen procedur. Först acceton på små tussar, sedan paketering av naglarna i aluminiumfolie, därefter nu sådan inpackning. Till sist skrapades lacket av med en lite mejsel. Naglarna var inte glada efter denna behandling. Men med diverse inpackningar för naglar så började de se piggare ut.
Denna gång blev det en vanlig manikyr. Behandling med Q.Q. en gång räcker långt!

Idag har jag mest varit just hemma. Givetvis blev det en promenad för att se vad som hänt i närområdet och det var en del. Förutom att nybyggena växt på höjden så har det tillkommit lite nya skyltar och affärer i grannskapet. Men det mesta var sig likt. Just som jag vill ha det!


Den franske slaktaren har fått ny skylt.

Ska nu, innan tröttheten tar vid, (jetlag) ägna mig en stund åt lite kinesiska studier.
Jag har i och för sig i dag redan ägnat 90 minuter åt dem tillsammans med Sofia, men från och med nu så ska det dessutom bli 20 minuter extra var dag. Får se om trägen vinner!!!

I morgon börjar jobbet!
Det blir en studiedag med hjärt och lungräddningskurs på SOS sjukhuset. Alltid nyttigt!Ingrid

Välkommen tillbaka!

Härligt att du är tillbaka med rapporter från Beijing.

Har med glädje även följt dig under Sverigevistelsen och sett att ditt liv är händelserikt även där.

Tror du tar vara på möjligheterna.

Många kramar

Iris

Vad härligt det ser ut utanför er, snö och alla ljus! Saknar dig och väntar bara på alla underbar

texterna som jag får läsa här på din blogg!

Hälsa till alla! Kram!

Åse

Kul med nya rapporter från den stora staden. Det verkar så enkelt för dig att resa från ena stället till det andra, men det är klart, det har du gjort några gånger nu. Du har två hemmaställen.

PS Mina naglar ser förskräckliga ut.DS

Kram från Åse


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: