Pyssel, men bara lite

    
Det kinesiska nyåret närmar sig och i skolan har vi denna vecka "Det Kinesiska Nyåret" som tema. Det är nu fjärde gången jag är med om dessa trevligheter.
Det vanliga schemat bryts för skolbarnen och mycket av vår skoltid läggs på kinesiska traditioner. Det är helt fantastiskt att omges av kinesiska personal som så ivrigt och generöst delar med sig av sina kunskaper och traditioner. Tyvärr kan jag bara vara med idag måndag och i morgon. Onsdag har vi snöidrottsdag och på torsdag åker jag till sol och värme. Boracay väntar på mig!
På fredag den 12 februari är temaveckan slut och då blir det riktig fest med kinesiska  uppträdanden av olika slag. Givetvis är föräldrar och andra som så vill inbjudna att komma och titta.

Idag har eleverna klippt ut motiv för att dekorera fönster under vår kinesiska lärare, Miss Hongs ledning. De har tillverkat olika saker i en sorts aktivitetsverkstad, Happyland. Det kommer personal därifrån som har med sig mängder av olika material och saker att tillverka. Vi lärare bara hänger med pysslar och har allmänt trevligt.


En förskolegrupp pysslar i Happylands regi.


Det blir tigerns år. Här en tiger gjord i mall med plastfärger som sedan härdats i ugn.
Den blir som en liten gummimatta och den går bra att fästa på ett fönster.


Halva tecknet för vår på kinesiska, det blir ett helt tecken om man klipper rätt. (Pappret är vikt dubbelt)

Även hemma har jag pysslat. Jag fick idag hem min nya kamera, inköpt av vänner i Tokyo, en kamera med bra kapacitet att ta bilder både på land och under vattnet. Den är också extremt stötsäker, modellen heter Olympus Tough 8000. 
 Det var bara ett litet "men", när jag skulle försöka förstå hur den fungerade. Bruksanvisningen var på kinesiska och japanska. Aha; tur att jag har en tekniskt lagd äkta hälft. Han lyckades klura ut hur man skulle få in instruktionerna på engelska i kameran. Värt en stor eloge!
Jag hittade efter visst letande en sida på internet där det även fanns en svensk bruksanvisning. Det tackar jag för. Jag ska nu, resten av aftonen, ägna mig åt att läsa denna bruksanvisning och se om jag blir klokare. Hoppas kan man alltid.


Min nya "pysselsak".
Anna

Åhh vad kul!! Med ny kamera...med firandet av kinesiska nyåret......fira på och glöm inte ta med laddaren och kameran på semestern.....

PS här snöar i London idag ....

Ingrid

Kameran verkar passa dig vad gäller pyssel. Du är bra på att fota.

Kram

Kerstin

Härlig pysseldag!!

Lycklig resa!

Kramar!

Iris

Nu väntar jag bara på att få se alla underbara bilderna från semestern! Kram


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: