Julafton om en vecka.....

    
Julafton om en vecka! Tar det lugnt, ingen stress alls och vet att vi i varje fall har handlat hem skinka och annan mat. För mig är inte julen så speciell och jag vet inte riktigt vilken annan mat jag brukar äta just till jul som jag inte äter vid andra tider på året.
Julskinka, kanske? Men skinka äter jag året om. Förvisso är den då inte griljerad, men skinka som skinka. Kom på att lite rödkål äter jag nog bara på julafton.
Köttbullar, lax, sill och janssons frestelse äter jag även då och då under året. Kanske inte samma dag och samtidigt!
Ska i veckan som kommer i alla fall plocka fram lite gamla julsaker. Tror till och med att jag har några "tomtedjävlar" som är i 100 års åldern, liksom några gamla juldukar som jag tycker är väldigt vackra.
Inte att förglömma döttrarnas julpyssel som jag fått i present för kanske mer än 25 år sedan. Har dock fått lov att kasta några smällkarameller och lertomtar. Silkespapper har inte hur lång hållbarhet som helst och leran har delat tomtarna i minre beståndsdelar. Några pappänglar har också gett upp. Men visst ska julsakerna fram!

Det finns inget dåligt väder och det tycker jag inte heller. Men vissa dagar är det bara mer bekvämt att stanna inne.
Idag var en av de dagarna. Men Bosse och jag tog oss ut en vända i alla fall. Jag har bestämt att promenera minst en timma var dag och helst mer, känner att jag mår bra av det.
Och kläder för alla väder, det har jag i minut och parti.
Kan  ledigt konstatera att det blir en vit jul. Det har kommit ännu mer snö sedan igår och plogbilarna jobbar på för fullt. Det gör vi gångare också.
Säkert ger det extra träning åt benmusklerna att pulsa fram på små, oplogade,vägar. Vackert är det också!


Längs Årstaviken ligger det även båtar kvar i det frusna vattnet.

Hemma igen, efter ett snabbt besök inne på Hemköp, blev det tvsport för hela slanten. VM i simning, kort bana, pågår för fullt i Dubai.
Sverige fick för en stund sedan sin första VM medalj. Therese Alshammar vann 50 m fjärilsim med 3/100. Sveriges andra medalj i detta VM. Hurra!!!!
I morgon blir det både simning och EN i handboll för damer. Sverige är i semifinal och spelar mot Rumänien.
Tyvärr blir det inte så många svenskar i publiken då ingen trodde att sverige skulle gå så långt och att svenskarna därför inte köpt biljetter i förväg. Trist! Håller tummarna för de duktiga svenska damerna.


Snart hemma efter dagens promenad. Restaurang Thaiboat, där vi ofta är på sommaren, syns i bakgrunden.Iris

Och snart får även jag se

det vackra snölandskapet

i Sverige!

Kram!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: