Stad i avvaktan

    
Visst märktes det tydligt både i går och idag att Stockholms invånare är lite försiktiga med var de befinner sig i innerstan.
Drottninggatan, där attentatet inträffade i den norra delen, på Bryggargatan, var klart mindre befolkad i dag än till och med en vanlig tisdag utan julhandel.
I Gallerian på Hamngatan, varuhuset NK, kungsträdgården och även i Gamla Stan var det mycket mindre människor än vanligt.
Tunnelbana och pendeltåg har jag inte åkt, så där vet jag inte.
Men biltrafiken har varit knepig hela dagen, värre än vanligt enligt Radio Stockholm, så det verkar som om många fler har använt bilen i stället för kommunala transportmedel
Många poliser och vakter syntes också i Stockholms centrala delar.
Själv har jag inte direkt avskräckts av det bombdåd som hände. Men jag kom på mig själv med att titta lite extra omkring mig där jag såg att det var fler människor samlade.
Det här med bombattentat är inget vi är vana vid i Sverige så kanske blir försiktigheten extra stor hos många. Fullt förståligt! Men än så länge vet inte ens utredarna vad som hänt. Spekulationerna är många! Något gick i alla fall på tok och tur var att det inte var mer än ett par som skadades rent fysiskt. Attentatmannen avled dock genast.
(På nyheterna berättar man nu att bomben/bombeerna var kraftigare hade kunnat döda mellan 50 -100 personer. Men tursamt löste den/de inte ut.)

Dagens promenad gick i alla fall ner mot stan och vi stannade till för att titta extra på "Stenbecks Julgran" på Skeppsbron. Granen är skulpterad, ihopplockad av de finaste grenar och stam som gått att finna. Granen anses vara världens högsta och är 40 m hög. Stammen levererades för sig helt kal, och sedan har grenarna satts i efter hand. Man ser också på bilden de linor som håller granen upprätt. Vacker är den i varje fall! Och hör till Stockholmsbilden i adventstider.

Vi gick vidare längs den blåsiga Skeppsbron mot Kungsträdgården.


Stockholms Ström vid Skeppsbron

I Kungsträdgården provade Bosse sin lycka på chokladhjulet.

TYvärr, ingen vinst idag!

Vi funderade en kort stund på att hyra skridskor och ta en tur på Kungsträdgårdens konstisbana.
Vi kom inte längre än till just att tänka tanken.Vi fortsatte via Gallerian, NK, Gamla Stan och kom tillbaka till Söders höjder igen. En uppfriskande promenad på tre timmar kändes bra och väldigt nyttig.
Att sedan sätta sig i soffan, lägga upp benen och mysa lite med glögg och pepparkakor gör inte dagen sämre.

Susanne

Skönt att läsa du inte låter dig hejdas av attentat eller annat.

Visst är det så att Sverige varit skonat från allt sådant och så vill vi givetvis att det ska förbli.

En skön promenad fick ni i alla fall.

KramIris

Vilken skön promenad med vackra bilder från Stockholm!

Glögg och Annas pepparkakor -mums, väntar på att få smaka på allt det goda om sju dagar. Jag har inte hunnit till Ikea för glögg och pepparkaksköp, men fick till min glädje dricka lite glögg på personalfesten i måndags.Sill, julskinka och gottebord!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: