Rundtur med lunch

    
Klockan ringde tidigt i morse. Det var länge sedan jag över huvud haft en klocka på ringning. Men i morse var det nödvändigt. Jag skulle ta buss och tåg ut till Upplands Väsby för att vara på ett läkarbesök klockan 8.45.
Drog en suck av lättnad när bussen kom på utsatt tid. Hade för säkerhets skull garderat mig mot pendeltågens ständiga förseningar genom att vara ute två tåg i förväg. Tur, eller om det nu var skicklighet så kom tåget på utsatt tid. Verkade lovande! Men efter några hållplatser blev vi ståendes, signalfel. Pust! Blev kortvarigt och jag hann i god tid fram till doktorn efter en uppfriskande promenad. (Ute i Väsby, nästan tre mil från Söder) var det -10. Det kändes kallt också.
Nu visade det sig att doktorn var försenad och jag fick vänta en timme på min tur. ( Doktorns bil hade vägrat att starta.)
Det blev ett gratisbesök som plåster på såren.
Snabb promenad till Väsby station och tåg till Sollentuna för att hämta väninnan Inger. Ny promenad, bussen hade just gått.
En snabb kopp kaffe och bilresa in till stan för lunch. Snabbt och smidigt, inga förseningar och parkeringsplats fick vi också.
Mycket prat och många skratt blev det över en jättegod lunch. Tänk, vi har känt varandra och följts åt i vått och torrt i över 30 år!


Inger utanför restaurangen.

Vi hann även med ett besök i en härlig marockansk butik, Tabole, som säljer mycket keramik, ljus, kuddar, möbler, lyktor och allehanda "bra att ha saker". Men jag var ståndaktig. Inga inköp!

Ett härligt bageri passerade vi också, Fabrique, en av alla nya bagerikedjor som etablerat sig i stan. Butiken är närmast att likna vid ett hål i väggen, aklltså en mycket liten butik.
Och gott bröd fanns i massor. Bara doften av nybakat bröd var helt ljuvlig.
Passade på att köpa med mig en riktigt fin lussebulle hem till Bosse. Kunde i övrigt inte välja i sortimentet.


Svårt att välja.


Stort utbud av både mat och kaffebröd.


Vår lunchträff avslutades med att jag tog 3ans buss hem. Ännu en rundtur, men nu inne i stan.


Helena

Tur att du har tid att resa runt och se dig omkring.

Mysigt med lunch och bageribesök med Inger.

Ha det bra!

Kramar

Karolina

Åhh fabrique handlade jag alltid min fredagsfrukost på när jag bodde i Sthlm. Deras surdegsfrallor med valnötter i är så goda! Har inte riktigt hittat ett liknande ställe i Moskva, än... Nu är det bara lite mer än en vecka tills jag landar i Sverige. Kram på dig o Bosse


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: