Ljusare tider

    
Javisst har det vänt! Dagarna har blivit några minuter längre. För mig är skillnaden inte ens synlig för ögat. Men jag vet att det är så och det känns bra.
Hyacinterna är utblommade så de åkte ut idag. Tycker inte alls i år att de luktat som "förr". ( Har köpt både dyra och billigare men dåligt med lukt.)
Var ute och gick i tre timmar  idag och passerade delvis genom Stockholms mer centrala delar. Jag var absolut inte ensam ute. Men vill man vara det så är det ingen bra idé att bo i en storstad.
Ville fira dessa lite ljusare tider med inköp av lite blommor.
Blommor gör mig alltid extra glad.
Jag samlar på orkideér, men tyvärr har de flesta just nu vintervila och ser inte så roliga ut. Hittade en variant som jag inte har hemma och kunde inte motstå den, Tiny Twinkle. Små, ljusgula, stjärnor växer på de späda grenarna. Så fin!
En röd julkruka passar bra just nu!


Orkidén passade så fint i fönstret.

En liten bukett röda tulpaner kändes också rätt och piggar upp. (De som inhandlades till julafton har vissnat.)
Att använda en gammal kaffekanna i porslin till vas blev också bra. Får ägna min kära mormor en extra tanke.
Saker och ting, även om de är gamla måste komma till användning och som kaffekannan har jag aldrig använt kannan. Nytänkande! Passade också på att dricka en kopp kaffe i en gammal, vacker kopp. Tror att även den ska komma fram oftare.

Allt gammalt! Men kopp och kanna kan jag faktiskt använda annat än till jul.

Krokus är för mig en vårblomma så jag köpte några sådana också. Planterade i kruka. Lika bra, när jag ändå var i min, lilla, favoritbolmsteraffär.
Har i alla fall tagit in våren. Lite i alla fall!


Annmari

Här är en till som räknar minutrarna - faktiskt fyra minuter längre idag från den längsta, mörkaste dagen- och på fredag åtta minuter !!

Anonym

Fick en fråga ang. ett inlägg från tidigare då Bosse blev "koppad" i sin axel. Jodå, han blev av med sin inflammation och den har inte kommit tillbaka. Koppningen gjorde att det blev bättre blodcirkulation i axeln. Men, jag tror inte det var helt smärtfritt....

Åse

Härligt med våren i sikte. Har inte köpt några tulpaner än men det är ett måste nu efter jul precis som semlan är. Bäst att passa på innan bantingen tar fart.

Mysigt att använda sitt gamla porslin med mycket minnen.

kram


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: