Flitens lampa lyser lite grann

    
Har idag på allvar kommit i gång med mina hemstudier i kinesiska. Måste tyvärr erkänna att jag varit lite slö på den fronten sedan jag kom hem från Beijing. Tyckte först att det jag lärde mig där behövde smältas- och det har det verkligen gjort nu. Frågan är om inte vissa kunskaper också förångats.
Sofia försöker att hålla mig i gång genom mailkontakter, men det räcker inte alls till.
Vill nu i alla fall ha som ambition att ägna minst 60 minuter om dagen åt studierna. Och tid har jag förvisso.


En av läroböckerna plus det lexikon engelskt/pinyin/ kinesiskat. (Pinyin är ett alfabet/fonetisk skrift, som gör att  det går att förstå hur ord ska uttalas om man inte kan de kinesiska karaktärerna. Och det kan jag inte.)

Inser också att jag mer frekvent får besöka de kinesiska affärer och restauranger som finns i Stockholm. Viktigt är ju att både tala och försöka förstå.
I varje fall så kommer Sofia, min kinesiska lärare, att komma till Sverige i början av 2011 för att studera och bo här och jag kommer givetvis att försöka fortsätta med mina lektioner tillsammans med henne. Kanske kan det bli ett par lektioner i veckan? Vi får se vad det kan bli.


Mailar till Sofia.

I övrigt har det varit en mycket lugn dag.
Vad har hänt? Verkligen inte mycket. Och jag är nöjd med det.
* Pratade med Anna i Beijing via Skype. Tyvärr hackade ljudet. Iternet är inte helt i ordning sedan gårdagens tillfälliga blockering. Det var ju Fredsprisutdelning i Oslo....Även CNN och BBC var avstängda.....
* Tog också en promenad i det gråmulna vädret. En kort en idag. Jag skulle köpa nya hyacinter. Några som inte snabbodlats och som inte torkar efter någon vecka. Likaså vill jag att de ska dofta hyacint. Kanske för mycket begärt.
* Funderat på god middagsmat och handlat hem den.
* Tränat på att minnas saker och lära mig lite nytt. Jag gillar ju frågesporter och ska nästa vecka vara med i en tävling. Mest för skoj skull. Det har blivit lite av en sysselsättning för mig nu när jag är hemma att vara med i olika frågetävlingar. Jag gillar ju tävlingar av olika slag. Är nog en tävlingsmänniska egentligen.
I den här tävlingen måste man kunna lite om mycket. Så jag ligger, eller snarare sitter, i träning.
Vi får se nästa måndag hur det går.

Till vännerna på Svenska skolan i Beijing! Lycka till med Luciatåget i morgon. Tänker på er alla!
Anna i Beijing

Nihao!

Så kul att få höra din röst igår och även att till sist även få se både dig och Bosse. Jag skype med Malmö strax efter och det gick bra....men skype fungerar bättre och sämre olika tider för mig : (

Vakna strax efter 7 idag, kul på en söndag...kanske att jag la mig för tidigt igår : )

Idag är det fest på SSB : )

Tack för hälsningen och vi hörs och kanske ses? snart igen.....

Åsa i Oslo

Hej Ditte!

Låter spännande med tävlingen.. Man blir nyfiken.. Lycka till!!

Så Sofia ska komma till Sverige! Så kul och så bra att du får med dig din lärare "hem" till Sverige! Du är flitig som pluggar den svåra kinesiskan!!

Långresa i Asien skrev du på min blogg.. Var, när och hur ska ni göra den?? Blir riktigt avundsjuk och tänker att det ska jag också göra när jag slutar jobba! Haha.. Dröjer väl ett tag förstås...

För min del får det bli en Beijingresa i vår i alla fall! Mer räcker inte semestern till..

Ha en skön tredje advent!! Hälsa Bosse!

Kram


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: