Bör jag ha bråttom?

    
Lyssnar på morgonen på Radio Stockholm som vanligt. Ett härligt program som tar upp allehanda dagsaktuella händelser, rapporterar om trafik, spelar musik, har små tävlingar och är allmänt avslappat.
Jag rasslar omkring och gör inte många knop. Ingen brådska alls! Sitter vid datorn, ringer några samtal och funderar på vad jag ska göra.
Mulet och +-0, överväger en längre tid om jag verkligen ska gå ut.
Fastnar i och med ett korsord.
Skulle hämta Max, men "han blev inställd idag". Kommer på torsdag i stället. Går precis lika bra.
Dags för lunch, en sen sådan.
Tittar efter lite resor till varmare trakter. Egypten känns lockande över jul. Har inte varit där, ännu. Men hajarna gör mig lite avvaktande.
Kanske någon av Kanarieöarna är bätter? Eller ett annat alternativ; att stanna hemma.
Och det bästa av allt, vi behöver inte bestämma oss. Vi kan åka när som helst. Vilken frihet!
Känner att jag kanske bör skynda mig att göra något.
Det blir att gå ut med pappers och glasinsamlingarna. Ja, skynda och skynda; klockan har blivit närmare 4 och det är mörkt ute.


Innergården till vårt hus, vägen mot grovsoprummen.

Lika bra att passa på att handla hem lite mat när jag i alla fall är i gång.
Möter massor av människor på väg upp till affärerna vid Ringen. De flesta har bråttom och småspringer.
Känner att jag också ökar på stegen.
Inne på ICA är det inte särskilt trångt och det är inga köer. Funderar på kvällens middag, stannar till vid fiskdisken.
Kanske skulle det smaka gott med fisksoppa?
Jag funderar en liten stund och bestämmer mig sedan för att köpa färska filéer av lax och rödspätta plus de övriga ingredienserna som jag behöver.
Bäst att påpeka, jag äter numer fisk. Bara den är helt benfri! (Stort tack till vännerna Sven och John som introducertat mig både för mälargös och försk torsk)
Strosar runt och gör resten av inköpen i lugn takt.
Möter Bosse och vi går hem tillsammans.
Andra vi möter småspringer.
Känner en aning, ytterst lite, dåligt samvete för att jag inte har bråttom.
Inser än en gång hur priviligerad jag är.
Vissa dagar kan jag ha en tendens till att glömma det. Tycker inte det händer tillräckligt mycket. Men det är ju faktiskt upp till mig själv att bestämma vad jag gör med min tid. Det är jag som äger den!

Hur som helst så småsjunger jag i köket under tiden jag gör fisksoppan (det är ingen som lyssnar...) och bråttom har jag inte.


Fisksoppan klar och serverad med färska räkor och aioli.

Recept om någon vill prova!
- tärnad potatis+ tärnad morot som kokar sakta 15 minuter i 7 dl vatten+ 1 grönsaksbuljongtärning
- tillsätt 2 msk tomatpuré + 3 msk hummerfond
- tillsätt 2 1/2 dl matlagningsgrädde eller "laga lätt" och låt det hela få ett uppkok
- lägg i de tärnade fiskfiléerna och låt koka 5 minuter
- smaka av med vitpeppar och paprika pulver
När soppan skall serveras lägg i räkor/kräftstjärtar samt hackad gräslök

Aioli, tärnade tomater och tunt skivade champinjoner blir bra tillbehör till soppan, liksom ett gott bröd.



Iris

Jag ska nog prova din fisksoppa

under lovet. Min recept är utan

potatis och morötter, men istället

lite cognac i. Och med vispgrädde

och "änglaost", usch då, jag tycker ju om

fett :)

Kram till er båda!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: