Utflykter i liten skala

    
Gårdagen bjöd på dagsregn och det mest upphetsande då var att göra en månadshandling på ICA Kvantum i Sickla.
( Ligger i Nacka ca. 8 km från oss)
Skönt att få hem basvaror och en hel del mat, så vi slipper handla så ofta.
Nu, när jag har all tid i världen, som kan ägnas åt diverse inköp, så väljer jag gärna bort de dagliga matinköpen.
Jag ogillar starkt att hungrig och flämtande komma in i någon av matbutikerna vid Ringen, köpcentrat nära oss och raskt komma på något piffigt att laga till middag. Vid dessa tillfällen har jag oftast heller ingen aning om vad som finns hemma. Vilket i sin tur innebär att jag ofta då köper hem det som redan finns.
Vi har bestämt oss för att det är bra att ha middagsmat hemma så att jag  kan utveckla en kreativitet som pensionär, åtminstone vid grytorna. Maken tränar också på det.
Till saken hör att jag oftast gillar att laga mat. När jag inte gör det, kan jag inleda en "vild strejk" och har då  en äkta hälft som gärna tar över. I övrigt är maken disk, städ och strykansvarig m.m. m.m. och
stundtals kan jag vara "bara till påseende".
Men roligt har vi!!!!

Dagens väder var på morgonen ostadigt. I varje fall inget bad eller solväder. Men, kanske en utflykt till IKEA kunde vara trevlig. Jag har inte besökt ett IKEA varuhus sedan maj månad och då var det i Beijing.
Jag fick med mig en väninna, Eva och vi tog en rask tur genom IKEAvaruhuset i Barkarby.
Jag kan lugnt säga att det var fler än vi som var här idag.


IKEA i Barkarby

Jag var på jakt efter ett litet avställningsbord till vårt vardagsrum, hade tänkt mig ett mindre bord med en avlstningshylla längst ner.
Två bord passade in på det jag sökte.
Min väninna Eva, antecknade alla fakta. Själv har jag inga glasögon till hands. (Trots inköp i juni i Beijing av 5 par)Jag kunde inte riktigt bestämma mig vilket av borden jag vill ha, så inköpet uteblev.
Eva däremot skulle införskaffa ett antal skruvar. Nu fick jag lära mig något nytt. Som kund tar man vad som behövs och lämnar sedan pengar i en sparbössa, till Röda Korset. Smidigt!
Har inte ännu sett denna avdelning på IKEA i Beijing. Den kanske kommer?


Utbudet av skruvar och annat smått, bara att välja

Någon lunch på varuhuset tog vi inte.
Det var varmt ute och lite sol, så en kopp kaffe och en smörgås på Evas fina uteplats i Upplands Väsby smakade bra. Väsby känns alltid lite "hemma" även om jag numer känner mig mest hemma på Söder i Stockholm. Nåja, Beijing konkurrerar fortfarande....
(Upplands Väsby, en kommun med 35 000 invånare och 23 km norr om Stockholm där jag bodde från 1970 fram till 2002.)


Eva och jag med hennes fina, blommande klematis i bakgrunden.

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: