Sol och moln

    
Kontrasterna i väderleken som i allt annat är stora här. Gårdagen mötte mig och alla andra med strålande sol och en värme på ca. 18 grader.
Inget inplanerat för dagen, men en tur med vänner ner till Pärlmarknaden känns alltid trevligt. Och inte alls bara för att shoppa, utan just att umgås så där kravlöst och behagligt. Att sedan sitta och mysa på något café i solen gör inte det hela sämre.
För att nu vara utrustad inför ännu mer sol som ska komma så införskaffade jag två par solglasögon; ett par för helgdagar och ett par för vardagar. Nej då, skämt åsido; båda kan användas när som helst. 
Och med tanke på min nu något sämre syn, lika bra att erkänna, så inhandlades också en klocka med svart urtavla och lite större siffror. Vi tog tunnelbanan ner till Pärlmarknaden. Tunnelbanan här är en ren fröjd att nyttja. Det går snabbt, är rent och mycket väl skyltat, även på engelska. Alla utrop sker både på kinesiska och engelska. Tydliga kartor med hållplatser finns också.
En lampa blinkar när man lämnat en station och fortsätter så tills man ankommit nästa. Stationerna är tydligt utmärkta,dels var man befinner sig och pilar visar de olika färdriktningarna. ( Dubbelpilarna på bilden visar omstigningsstationer till andra linjer)
Här har tunnelbanan hemma i Stockholm mycket att lära. 


Lätt att åka tunnelbana 

Tiden går fort när man har trevligt och efter att ha promenerat nästan ända hem ca. 1 mil, så var det dags för en sen lunch för egen del. 
Hämtade raskt mina "skolböcker", kinesiska, och promenerade ner till den härliga restaurangen med trädgård helt nära vårt hus; Pavillion. 
Här tillbringade jag ett par timmar i den underbara vårsolen och bara njöt av tillvaron, maten och kinesiskan. ( Har lång lektion i morgon...)


Sen lunch, studier och avkoppling. (Gamla solglasögon)

I natt har det regnat och hela söndagen har bjudit på mulet väder. Någon värme var det inte heller, +9. Nåja, inget jag kan påverka. 
Kinesisk lektion på morgonen och efter den på med varma kläder och dags för långpromenad. Sandalerna fick ledigt idag och strumpor och joggingskor kom på. Men någon joggning blev det inte, däremot en promenad på runt 8 km enligt stegräknaren.
Ett par foton blev det. Kunde inte låta bli....


Gatufrisörer; det går bra att bli klippt för 5 kr. Munskydden på frisöerena kostar inget extra!


Såååå vackert!

En ny och rolig  arbetsvecka börjar i morgon och "gamla" arbetskamrater från Upplands Väsby kommer på besök.
Och faktiskt, vädret spelar egentligen inte så stor roll. Huvudsaken är att man är nöjd och trivs med sitt liv och tillvaron, tycker i alla fall jag.
Men, visst hjälper sol och värme till att göra den ännu bättre!!!! 


 
Åse

Efter din lektion om hur tunnelbanan fungerar så skulle även jag (fegisen) våga mig på en tur. När och om jag kommer till Beijing, vill säga.

Värme och sol är vi inte bortskämda med men här lyser den faktiskt i dag.

Kram från Åse som liksom du är gräsänka. Lasse åkte till Gotland i dag.

Ingrid

Vilka snygga glasögon! Klockan var också jättefin!

Ska du kanske slå till på ett par vanliga glasögon också, nu när du ändå är i gång.

Skönt med lunch på Pavillon. Klart jag vill vara där! Bra plats för dina studier tror jag.

Kram

Maja

Vad härligt att höra att du har det bra.

Jag saknar dig och läser gärna allt du skriver med stor glädje.

Kram

När ska du börja med dagens outfit? Jag har förstått att man ska visa den!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: