Nästan oplanerat

    

Jag hade bestämt att idag skulle bli en dag som fick styra sig sjäv.
Väderprognosen var regn och mulet så det passade riktigt bra. Jag behövde inte känna tvång att rusa ut i arla morgonstund.
Och för övrigt fanns ett planerat inslag idag; min lektion i kinesiska. Men förutom det, så skulle jag bara se vad som blev av dagen. En av de väldigt många saker som jag verkligen uppskattar här i stan är att det oftast inte behövs någon planering. Nåja, jobbet ska givetvis planeras och det noga! Men utöver det....
Det är lätt att ta dagen som den kommer.   
Nu är det  i alla fall kväll och dags för ett smärre "bokslut".

Det var inte alls regn då jag slog upp "mina ljusblå". Lätt molnighet, med en temperatur på +16. Inte illa!
Jag tränade på min kinesiska läxa, läste mail och tittade på svenska nyheter på datorn. Dagens nyhet var den spruckna förlovningen mellan prinsessan Madeleine och hennes Jonas. Då har det inte hänt mycket i världen!!!!!
Trist för dem, men på alla första sidor........
Nåja, Sverige är ett litet land, inte att förglömma!

När kinesiskan var slut blev en snabb skypesignal till maken hemma i Stockholm. Han skulle bege sig till Helsingfors och vidare hit idag och är lite mer än en vecka sen. Men han har inte suttit i sjön! (Men vi bor nära!)
Förhoppningsvis kommer han hit i morgon!

En promenad kunde vara trevligt. Sagt och gjort
Jag hann ett kvarter bort och dessa målare fastnade på bild.Med i-poden på och musik i lurrna så studsade jag fram även idag. Jag gick och gick och till sist befann jag mig rakt söderut, vid marknaden Hong Qiao, Pärlmarknaden.
Jag kunde inte låta bli att titta på lite handväskor. Visserligen har jag väskor och behöver verkligen inte fler.
Jag gillar ju Mulberry väskor, men har de modeller jag vill ha, så jag var ute efter något annat.
Jag fick följa med min "leverantör" till lagret och hittade då en MiuMiu väska; ny modell........
Denna plus två par "converse" skor inhandlades.
Tänk innan dessa "Converse skor" var uppfunna, så kallades de seglarskor och sådana har jag haft ett flertal av i min ungdom, alltså för mycket länge sen. Dessa Converse med höga skaft, kallades förr basketskor. Så inte är detta något nytt! Verkligen inte!
(Antar att flera av "mina äldre läsare" känner igen sig.)Hem från Pärlmarknade fick det bli buss. Det får finnas gränser för motionerandet.
Väl hemma, sent på eftermiddagen, var utomhustemperaturen uppe i +22. Fortfarande inget regn, som var spått.
Jag bestämde mig för att besöka min "frisse" Lian, uppe i Seasons Park, källarvåningen i klubbhuset. Jag hade inte beställt tid. (Sådant gör man i Stockholm, minst en månad i förväg....)
Det blev ett besök på tre timmar!!
Lian hade idéer om mitt hår.
Jag är tacksam för det. Jag har tunt hår, som när det inte fått någon stadga, lägger sig som en sorts matta runt  huvudet.
Jag var nöjd med hans skapande och kunde dessutom känna igen mig i spegeln. Inte illa!
Det är mörkt när jag kommer ut och det ösregnar. Inget paraply! Och det är kallt! Man tager vad man haver. Jag tog av mig koftan och satte den över huvudet. Tänkte att jag nog inte träffade på någon jag kände.....
Iförd kofta över huvudet klev jag in på "April Gourmet", vårt västerländska snabbköp, för att köpa midddagsmat och blommor.
Väl hemma såg jag att temperaturen utomhus var nere på +9. Alltså en sänkning från det jag gick hemifrån med över 10 grader......Usch!


Visst är rosorna vackra? Priset är 5 kr/st!

Ja, sammanfattiningsvis och till mina "gamla arbetskamrater" i Väsby; Kerstin, Helene och Elisabeth....
Det har varit en väldigt bra dag, idag också!!!!!
Tänker mycket på er och saknar er!!!!

Ingrid

Så skönt att ta dagen som den kommer. Det känns på avstånd som om du är nöjd och det är viktigt. Men jag förvånas alltid av din energi och nyfikenhet. Tur att du inte är ung!!(som du brukar säja)

Oh, vad jag saknar dig och dina upptåg.

Många kramar och hälsningar

Åse

Kan man få beställa en Mulberryväska?? Eller vill du sälja en av dina gamla? Blir så avundsjuk när du nämner dem. Här hemma kostar de ju multum.

Kram Åse

Kerstin

Skönt att läsa att du har haft "en väldigt bra dag" igen!!

Saknar dig också!

Kramar!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: