Försenad vår/sommar

    
Ja, nog är det inte bara flyget som är försenat eller inställt. Jag har under den senaste veckan funderat på om även våren här är det.
Det har varit svårt att få några riktiga belägg för det, annat än att det är Tigerns år i år... Men under de vårsäsonger jag varit här så har det i slutet av april varit sommar i princip.
I år, i mars och april, har det varit dagar med fint väder och sol. Visst har det varit det! Temperaturerna har också stundtals uppgått till +18. Men endast vissa dagar och inget att lita på.
Jag som i ett par dagar verkligen försökte med sandaler, har nu i flera dagar haft täckta skor. Känns inte bra!
Nåja, man ska ju inte blicka bakåt och tänka" att det var bättre förr". Men den här veckan har jag sanningen att säja gjort det. Nu handlar det alltså om vädret.

Förra året var det fest i Körsbärsparken redan den 5/4, vill jag minnas. Och då var alla tusentals körsbärsträd med blommor utslagna.
Inte en enda kväll nu i april månad har jag satt mig på cykeln och trampat upp till sjöarna för att tillbringa aftonen på en härlig uteservering. Nejdå! Vädret har inte ens lockat mig till en promenad på några km. Men jag har promenerat i alla fall. Jag har gett mig själv små mutor för att inse att det är april och att det ska gå att vistas utomhus med behag.
Ibland är jag svår att övertala. Men å andra sidan är jag envis.....

Lite glimtar från förra årets fest i Körsbärsträdgården; Yuyuantan Park. Härligt att minnas nu, när jag denna vecka inte kunnat gå ut i sandaler och kortärmat. Men på fredag ska det bli 19 grader är det lovat.
Ja, för att vara riktigt ärlig, så är det ju inte alls kallt. På mornarna runt 12 grader och temperaturen brukar sedan gå upp till 17 under dagen. 
Men jag har väl blivit lite kräsen. Sol, vill jag helst ha var dag.....
Delar av det svenska gänget

 
Några av våra kinesiska vänner dukar upp sin medhavda matsäck. Alla bjuder alla....


Maya, en f.d. kolllega på skolan, som tillsammans med sina japanska vänner, ordnar denna Hanamifest och bjuder in oss svenskar på picknick med knytkalas. Att blanda japanska och svenska maträtter med kinesiska går alldeles förträffligt.


 Maya tyckte jag var så fin i denna mask! Och visst är jag! Även maken ser förtjust ut. Men han gillar ju katter..... 

Kanske kan det bli en Hanamifest till helgen? Jag hoppas!!! Annars får jag leva på det som varit......


Iris

Jag saknar våren...och dig och Bosse! Kram

Katarina

I morgon ska ni få +19 och sol,om prognosen stämmer, så lev på hoppet och ta vara på dagen.

Undrar vilken lyx du ska unna dig på din arbetsfria dag!

Visst är det skönt ibland att se tillbaka och minnas.....

Kram på dig!

Annmari

Ja våren är lite konstig både i Beijing och här i sverige, i dag har det varit någon plusgrad och snöblandat regn. I Yuyuantan Park spelar Fiona ,SVTs kinesiska resercher,och hennes man volyboll varje söndag. Går du dit kan du kika vid volybolls plan ,håll till vänster efter bron om man går in i parken från milleniummonumentet södra ingången, Fiona är MYKET trevlig person att lära känna , hälsa från mig och Göran om du träffar henne :)

Åse

Vädret är verkligen nyckfullt. Här snöade det i går och det blåser ishavsvindar. Men....vi går mot varmare tider får vi hoppas. Ni gör det tydligen redan till helgen! Då kan jag tänka mig att det blir någon uteservering som får besök.

Kram från åse


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: