April hemmavid.....

    
Maken anlände igår. Liv (dotter) med man och lille Max (barnbarnet på 3 månader) kommer i morgon.
Härligt att det här i stan är spått lite mer värme än vad de två senaste dagarna bjudit på. Vi har många utomhusaktiviteter inplanerade.
Vare sig i går eller idag har termometern passerat +12 och det är kallt för att vara Beijing i april. Vanligtvis ligger temperaturen denna månad på +20 eller mer....
De tröjor jag packat undan fick komma fram idag. Men förhoppningsvis är det bara en tidsfråga tills den verkliga våren/sommaren kommer hit för att stanna. 
Jag vill ha det varmt nu! Men, när värmen väl kommer så blir önskan säkert att det kunde kanske bli lite svalare... Att det ska vara så svårt att bli nöjd med vädret.
Jodå, jag är nöjd! Nöjd med vädret och tillvaron.
Men när jag nu ögnat igenom en trave svenska tidningar som maken hade med har jag förstått att jag måste klaga. Det hör till, "liksom". Det är inte alls bra att vara nöjd enligt den svenska pressen.
Hur som helst fick jag lite foton hemifrån.
Visst är våren på väg, om än med is, som i Ålands ytterskärgård. Vackert är det i alla fall!
Bilderna är  tagna av Bosse mellan den 11/4 och 20/4.


Lappo, makens före detta hemtrakter, långt ut i den Åländska skärgården. Här är det fortfarande vinter i mitten av april. Vår lilla båt och sjöboden väntar på våren.


Aprilkyla på Lappo. Absolut kallt!


Stockholms ytterskärgård är i alla fall isfri. Vackert!!!


Utsikt över Stockholm från Västerbron


Påpälsade soldyrkare på Kungsholmen, Norr Mälarstrand


 Stockholms Stadshus i bakgrunden


Husen hemma på "våran gata i stan". Ja, snarare på kajen....


Hemma!!! Balkongen högst upp på vänstersidan, ja den är vår.

Fortfarande är jag i Beijing och har mitt hjärta här. Jag kommer kanske byta ut" "Beijing i mitt hjärta" mot "Stockholm i mitt hjärta".
Nej, varför det? Jag vill ha båda städerna närmast mitt hjärta. Och varför INTE????? Det är ju ändå jag som bestämmer.......
Karin

Vad skönt att du snart är hemma. Jag har saknat dig, jättemycket.

Läser alltid det du skriver innan dagen på jobbet börjar. Blir lika glad var gång. Du skriver så det känns som om jag var med.

Vad roligt att Max med familj kommer! Ha det jätttebra!

Många kramar

Anna

Nu har den nya soffan kommit, så du får titta in på min blogg. Vad roligt att Max kommer imorgon! Hoppas ni får det mysigt! Kram

Åse

Vilka härliga bilder Bosse tagit. Tror inte att du kommer att sakna Beijing så mycket när du sitter i din sjöbod på Åland. Du får göra en bok av din blogg så har du ett fint minne av din tid i Kina.

Vad roligt att du äntligen får hålla i lille Max.

Kram från Åse

Annmari

Härligt att du får familjen till dig, där familjen finns är ändå bäst att vara (mesta tiden ialla fall ;) Kanske kan det vara bra för Max att temperaturen inte än kommit upp i 30 grader, så inte omställningen blir för stor mot Svenska vår temperaturer runt 10 grader Hoppas ni får härliga dagar tillsammans - det vet jag redan att ni kommer att få :))


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: