Skynda på...

    
"Skynda på, skynda på snart ska karusellen gå...".
Hos mig är det ingen karusell som ska gå. Jag åker av hälsoskäl inte sådana. Mitt balanssinne är inte som det borde vara efter en klassutflykt till Gröna Lund i Stockholm för ungefär  20 år sedan. Men idag har det snurrat på ändå.
Det var svårt att stoppa dagens karusell, men nu har jag i alla fall gått ner i viloläge.

Redan på morgonen fick jag skynda på. Det brukar jag inte behöva göra, men fastnade i något vid datorn, lätt hänt. Jag vill gärna hinna med lite nyheter på svenska innan det är dags att ta mig till skolan.

Kunde på vägen ut njuta av mängder av blommor som nu planteras överallt i Beijing med omnejder inför nationaldagen den 1/10.
Jag hörde på nyheterna i morse, de engelska, att det ska planteras flera miljoner blommor till nationaldagsfirandet. Det blir verkligen vackert.

I år är det 60 år sedan Folkrepubliken Kina utropades av Mao Zedung den 1/10-1949. Detta utrop skedde från podiet vid Tiananmenporten vid Himmelska Fridens Torg i Beijing.
Chiang Kai- Sheks parti, Kuomintang, slogs ner i ett inbördeskrig , revolutionen var ett faktum och Chiang Kai- Shek flydde till Taiwan.
Här i stan har träningen inför nationaldagen pågått med tusentals skolelever och andra deltagare hela sommaren, så det vore en fantastisk upplevelse att på något sätt ta del av allt detta. Om än så kanske bara på avstånd.

Dagen fortsatte i högsta hastighet. Mycket skulle hinnas med.
 Ibland glömmer jag att jag inte ska till skolan på fredagarna nu för tiden och min glömska ställer till det. Det är en hel del som jag då ska ordna med i sista stund.
Antar att jag inför nästa fredag kommer att strängt tala till mig själv redan i början av veckan, så att jag ska gå i mål innan det är dags att bege sig hemåt.
 Satsar på att skriva en "göra lista" som jag ska beta av i god tid. Helt klart ett utvecklingsarbete för mig på det personliga planet. Men jag vet att jag egentligen ar bra på att planera och disponera tiden,har nog legat av mig i sommar.

Väl hemma upptäckte jag att dricksvattnet i tanken närmade sig slutet i och beställde nytt. Glad var jag dessutom att jag kunde klara det på kinesiska. 
En kvart senare ringer det på dörren och två 18 liters vattendunkar levereras.

 

Vad jag hade glömt mitt upp i allt var att budet givetvis skulle ha två dunkar tillbaka. Det är pant på dem....
En dunk var tom , men inte den andra. Bara att sätta full fart och tappa av några liter. 
Pust!!
Bara att sedan baxa upp dunken i vattenbehållaren. (Budet erbjöd sig att göra det, men jag behöver träna armarna, gäddhänget, ni vet)
Tur jag fortfarande är både lång och stark!

 
Vattendunken är på plats.

Jag hann inte mer än ordna detta så var det dags för min kinesiska lektion. Tur att jag i bilen hem tränat på läxan med Mabin, chauffören. Uttalet och tonerna är viktiga för att det ska bli rätt ord.
 
Lektionen blev rolig som vanligt. Dagens tema var vädret och temperaturer.
Kul att lära sig nya saker plus att repetera det gamla. Helt nödvändigt.
Tänk att det numer tar längre tid, det här med språk. Är det månne åldern? Jag kan inte minnas att det var så förr.
Får lägga in mer läxträning, bara att inse, för jag VILL verkligen lära mig mer av detta fantastiska språk.

Bestämde mig för att inte skynda på mer idag. Det blev middag hemma, lite skrivande på datorn, en god bok och ja visst ja; leta resa till oktoberlovet.
Mycket är utsållt, så där får jag skynda på.
Tror jag gör det i morgon. Då är jag ledig!!!

Besök med väninnor på tygmarknaden blir morgondagens lyx.
Jag ska ju unna mig minst en sådan var fredag, gärna fler....
Åse

Å hej å hå vilket tempo. Blir andfådd av att bara läsa. Sett ur en pensionärs synvinkel är ditt dagstempo i häftigaste laget.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: