Bokklubb och segt internet.....

    
Det är bara att konstatera att det är segt med att kunna blogga just nu. Jag gör i alla fall ett försök, envis som jag är. Tyvärr kommer inga foton idag, det tar 15 minuter att ladda upp ett. Det tålamodet har jag inte och inte tiden heller. Återkommer när det går lättare. (Att ladda upp bilderna gick riktigt bra onsdag morgon, min tid, ett på natten svenska tid)

En vanlig tisdag är det idag med sol och värme. Man kan knappast tro att det är i mitten av september, snarare högsommar med +30 grader.

 Aftonen tillbringade jag i vänners sällskap. Det var nämligen bokklubbskväll. Det är alltid så roligt och spännande att få möjlighet att besöka olika hem. I kväll var vi i ett hus som ligger i området Cathay View, cirka 15 km utanför stan mot skolan till och som är byggt i lite kinseisk stil.
Det var verkligen vackert och mycket smakfullt. Annars är många av de hus som byggs här nu väldigt U.S.A. influerade.
Men så inte alls detta. Vilka härliga utrymmen!Stora rum, tre våningar, högt till tak, flera garderober i varje rum och många badrumen kändes väldigt lyxigt. (Jag tror jag räknade till 5 badrum....)
Flera små gårdar enligt courtyardprincipen och ett par rejäla terrasser fanns också.
Tror inte ens jag behöver tillägga att huset var mycket smakfullt möblerat med en lagom blandning av svenska och kinesiska möbler.


Éntrén, med den vackra, kinesiska, porten


En del av huset, allt fick inte plats på bild.


En av gårdarna


Förutom att presentera böcker blir det en hel del socialt umgänge dessa kvällar som jag verkligen uppskattar. Vi är i runda tal 12 stycken som ofta deltar i bokcirklarna och vi turas om att vara hemma hos varandra.
Träffarna är ungefär en gång i månaden och på den tiden hinner även jag läsa några böcker.
 Mat och god dryck hör till och många skratt blir det också under kvällens lopp.

Listan av böcker som presenteras brukar bli lång och hade jag all tid i världen skullle jag låna många fler böcker än vad jag ofta gör. Men jag vill helst hinna läsa dem och måste inse tiden att läsa för mig inte är oändlig.Sorgligt men sant!
 I kväll passade jag på att låna följande; Kinesen av Henning Mankell,Den gode tolken av John le Carré, Is och vatten, vatten och is av Majgull Axelson,(hon kommer hit till Beijing senare i höst och jag kommer då att ha möjlighet att lyssna på henne) samt Maskarna på Carmine Street av Håkan Nesser. Tyckte dessa blev ett lagom urval.
 Jag återkommer med någon recension när jag läst dem.

Bosse kom hit igår, jätteroligt och nu känns livet här som vanligt. Han var verkligen efterlängtad.

Iris

Kinesen av Mankell läste jag under sommaren.

Mankells språk har jag alltid tyckt om och boken

var spännande från första sidan! Njut!

Ingrid

Vilket fantastiskt hus! Kanske något att tänka på att bygga även i Sverige.

Det vill bara till att hitta de rätta omgivningarna.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: